Kendt jødinde i Polen efterforskes for anti-polsk udtalelse om »holocaust«

CHUTZPAH: En jødisk journalist og historiker i Polen er blevet indkaldt til politiafhøring efter at have anklaget polakkerne for »Holocaust« – hvor »jøder og ikke, som i hævder, polakker, blev dræbt i stor skala«.

Katarzyna Markusz. Foto: Skærmbillede Youtube.

Når det kommer til indenlandske begivenheder under Anden Verdenskrig, er der et kompliceret debatklima i Polen.

Mens jødiske kræfter forsøger at give polakkerne skylden for et påstået »holocaust« af jøder, som de beskylder det polske folk for at være involveret i, godtager embedsmænd i Polen bestemt forestillingen om et »holocaust«, men det menes, at det ramte flere folkeslag, og skylden for det lægges på »tyske nazister«.

Siden 2018 er det ifølge polsk lov forbudt at anklage Polen for det såkaldte Holocaust.

En jødisk journalist og historiker, der arbejder i både Israel og Polen, er blevet indkaldt til politiafhøring i Polen, efter hun på Twitter hævdede, at »nazisterne« og polakkerne ikke udryddede polakker under Anden Verdenskrig – men jøder.

Katarzyna Markusz, der skriver for Jewish Telegraph Agency (JTA) og driver nyheds- og kulturhjemmesiden Jewish.pl, skal i næste uge møde op hos politiet til afhøring på initiativ af Institut for Nationalt Minde (IPN) – et statsligt polsk forskningsorgan, som efterforsker krænkelser af den polske nation begået mellem 1917 og 1990.

Ifølge stævningen, citeret af både polske og jødiske medier, iværksætter IPN efterforskningen mere specifikt i henhold til loven, der forbyder »offentlig benægtelse af forbrydelser begået af Nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig«.

Hvis Markusz bliver fundet skyldig, kan hun blive idømt op til tre års fængsel.

 

»Kun jøder – ikke polakker blev massemyrdet«

I et nu slettet twitter-opslag fra juni skriver Markusz:

Der har aldrig været en udryddelseslejr for polakker. Under krigen kunne de gå på gaden, arbejde, leve. Ingen dræbte dem for deres polskhed.

Ifølge hjemmesiden oko.press havde en klage over Markusz, der blev postet af en blogger, der grundlagde »Center for Forebyggende Anti-Polskhed«, en slags sneboldeffekt, der blandt andet førte til IPN’s undersøgelse.

Markusz oplyser på samme hjemmeside, at efterforskningen er i gang, og at hun endnu ikke er sigtet for nogen forbrydelse. IPN har endnu ikke kommenteret sagen.

 

»Polakker er skyldige i Holocaust«

Markusz er tidligere blevet efterforsket for en twitter-besked, hvor hun skriver, at »den polske deltagelse i ‘Holocaust’ er et historisk faktum«.

Anklagerne om »fornærmelse af den polske nation« blev afvist i februar.

Som svar på den nye undersøgelse kommenterer Markusz, at hun kun har »fastslået et historisk faktum«.

»Igen spilder vi tid og skatteydernes penge på en åbenlys politisk efterforskning,« sagde hun til Tok FM radio og tilføjede:

Historien kan ikke ændres efter ordre fra offentlige anklagere eller politikere.

Kilder:
Nordfront
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Hvor ville jeg dog ønske at onkel A virkelig havde gasset 6 millioner jøder


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //