KFC opfordrede tyskere til at fejre Krystalnatten med ekstra ost

TYSKLAND: Tyskere med den amerikanske fastfoodkæde KFC’s app modtog onsdag en push-besked om at »mindes Krystalnatten« ved at købe ost til deres »sprøde kylling«.

Kylling fra KFC. Foto: مانفی, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Onsdag blev årsdagen for Krystalnatten fejret verden over, som et moment i den jødiske mytologi om »holocaust«. Den amerikanske fastfoodkæde Kentucky Fried Chicken (KFC) gjorde det dog på en mindre politisk korrekt måde i Tyskland, skriver RT.

Tyske brugere af KFC’s app modtog en push-besked, der lød:

Til minde om krystalnatten, forkæl dig selv med lidt mere blød ost på din sprøde kylling. Nu hos KFCheese!

Mange af KFC’s kunder var chokerede over beskeden, og fastfood-kæden udsendte torsdag en officiel undskyldning for det, de kalder et uheld.

»I går [9. november] blev der sendt en automatiseret push-besked til brugere af KFC-appen i Tyskland, der indeholdt en følelsesløs og uacceptabel besked. Det beklager vi,« skriver KFC.

Selskabet hævder, at push-beskeden blev sendt ud »halvautomatisk« baseret på de helligdage og mindedage, der findes i det respektive lands kalender, og at systemet havde reageret på, at den 9. november netop var mindedagen for Krystalnatten.

»I dette tilfælde blev vores interne gennemgangsprocesser ikke fulgt korrekt. Vi forstår og respekterer alvoren og historien om denne dag og er stadig forpligtet til lighed, inklusion og tilhørsforhold for alle«, understreger KFC.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Adålf Hitler med å says:

    Endelig gør de noget rigtigt, og så er det et problem.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //