Kim Jong-Un på vej til Rusland

VERDEN: Ifølge nyhedsbureauet Reuters, der henviser til amerikanske kilder, er Kim Jong-Un på vej til Rusland for at møde den russiske præsident Vladimir Putin. De to skal angiveligt diskutere våbenhandel mellem landene.

Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Kim Jong-Un vil i de kommende dage besøge Rusland på invitation fra Vladimir Putin, meddelte Kreml. Den nordkoreanske statslige nyhedsbureau KCNA sagde, at de to ville “mødes og have en samtale”, uden at give nogen detaljer, skriver Reuters.

Amerikanske embedsmænd har sagt, at begge ledere vil drøfte mulige våbenhandler for at støtte Ruslands krig i Ukraine og give Nordkorea en tiltrængt økonomisk og politisk livline.

Trods benægtelser fra både Pyongyang og Moskva har USA sagt, at samtalerne aktivt skrider frem for, at Nordkorea skal forsyne Rusland med våben, da Rusland har brugt store lagre af våben i mere end 18 måneders krig i Ukraine.

Den nordkoreanske leder synes at have forladt Pyongyang om bord på et specialtog, der var på vej til Rusland, rapporterede sydkoreanske medier mandag med henvisning til anonyme højtstående regeringskilder, men hverken Moskva eller Pyongyang bekræftede en nøjagtig tidsplan for besøget.

Nordkorea er et af de få lande, der åbent har støttet Rusland siden invasionen af Ukraine sidste år, og Putin lovede sidste uge at “udvide bilaterale bånd på enhver måde på en planlagt måde ved at forene anstrengelser”.

Den sydkoreanske avis Chosun Ilbo sagde, at Kim Jong-Un forlod Pyongyang sent søndag og ville møde Putin så tidligt som tirsdag.

TV-kanalen YTN rapporterede, at det særlige tog ville tage Kim til Nordkoreas nordøstlige grænse med Rusland, og at topmødet sandsynligvis ville finde sted tirsdag eller onsdag. Begge rapporter henviste til anonyme højtstående sydkoreanske regeringskilder.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //