Kina har inficeret amerikanske militærcomputere med virus

USA: Det amerikanske militær forsøger desperat at finde skadelig software, som man tror kinesiske hackere har lykkedes med at installere på Pentagons computere.

Det er New York Times, der skriver om den skadelige software, som man mener, kinesiske hackere fra Folkets Befrielseshær har formået at installere på det amerikanske militærs computere. Ifølge avisen kan virusset påvirke netværk, der styrer strøm- og vandforsyning på amerikanske militærbaser over hele verden.

Ifølge et anonymt kongresmedlem er softwaren en “tikkende bombe,” som kan aktiveres under en konflikt med Kina og forsinke amerikanske troppers bevægelser ved for eksempel strømafbrydelser. Men ifølge New York Times’ kilder bruges den samme infrastruktur til netværk, der styrer vand- og strømforsyning til amerikanske husstande, hvilket gør også disse systemer udsatte.

De første tegn på det kinesiske virus blev opdaget i maj, men i de måneder, der er gået, har man opdaget, at problemet er langt mere omfattende, end man først troede. Ifølge en kilde fra Det Hvide Hus’ Nationale Sikkerhedsråd har opdagelsen ført til en række møder i Det Hvide Hus’ såkaldte situationsrum.

I øjeblikket forsøger Washingtons forskellige spionageorganisationer at løse problemet og udvikle en plan for et svar til kineserne.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //