Klima-Greta gearer op – kræver generalstrejke og poserer i antifascisttrøje

GRETA-CIRKUSSET: Den 16-årige Greta Thunberg, som gennem flittigt arbejde i et komplet PR-cirkus er blevet verdensberømt for at skolestrejke “for klimaet”, appellerer nu sammen med organisationen “Fridays for Future” til fagforeningerne om at indlede generalstrejke i hele landet.

Greta Thunberg, med koblinger til George Soros, opfordrer alle voksne til at strejke for at vise, at de bekymrer sig om deres børn. Foto: Anders Hellberg (CC BY-SA 4.0)

Den kendte skolestrejker Greta Thunberg opfordrer nu sammen med “Fridays for Future” – en organisation, der har fået unge til at strejke hver fredag ​​i deres kamp for at “mindske den globale opvarmning” – via fagforeninger og forbund alle voksne til generalstrejke den 27. september.

I opråbet hævder Greta og “Fridays for future” at have “ofret en del af deres uddannelse” i kampen for “en fremtid” og kræver, at voksne ved at strejke viser, at de “bekymrer sig om deres børn frem for alt andet”.

I deres kamp for at gøre opmærksom på, hvad de mener er en global trussel, håber organisationen nu, at alle voksne i Sverige samler sig i en “generel strejke for klimaet”.

Det er ikke helt klart, hvordan det ville hjælpe klimaet at skolebørn eller voksne strejker. Heller ikke om klimaaktivisterne har foretaget nogen konsekvensanalyse af opfordringen til alle voksne om at gå i strejke. Opråbet er blevet mødt af mange kritiske kommentarer på sociale medier, der påpeger det samfundsfarlige ved, at for eksempel politi- og brandmænd og hospitalspersonale strejker.

På den anden side er det helt klart, at Greta har modtaget en hel del støtte og måske er blevet brugt til andre formål end selve “klimaet”.

Den første dag Greta sad uden for parlamentet for at klimastrejke, kom rent tilfældigt Ingemar Renzhog forbi, manden, som grundlagde hendes mors – den berømte operasanger og venstreaktivist Malena Ernman – forlag og tog et billede af hende.

Billedet blev offentliggjort på forlagets Instagram-konto af Renzhog samme dag som Malena Ernmans bog blev udgivet.

Aftonbladet offentliggjorde (muligvis efter Renzhogs tip) samme dag som Greta begyndte sin strejke, en helsidesartikel om Greta Thunberg, der startede en kædeudgivelse, hvor snart hver avis hægtede sig på. (Læs mere her)

Gretas coach Luisa-Marie Neubauer, en af ​​grundlæggerne af skolestrejkeorganisationen “Fridays for Future”, og som har været med på mange billeder og film med Greta, hører til organisationen “One foundation”.

Denne organisation er finansieret af mennesker som Bono og Bill og Melissa Gates, men også af den berygtede multimilliardær og “filantrop” George Soros. (Læs mere her)

Bemærkelsesværdigt er det, at Greta lagde et billede op på sin Twitter-konto i fredags, hvor hun poserer i en antifascist-trøje sammen med et medlem af det britiske popband The 1975, som annoncerede, at de snart ville frigive en sang med Greta.

Greta Thunberg i en antifascist-trøje sammen med et medlem af det britiske popband The 1975.

En hændelse, der kunne betyde, at de kræfter, der bruger Greta, nu ønsker, at hendes kamp skal udvides, fra kun at beskæftige sig med klima til at beskæftige sig med andre politiske spørgsmål, såsom eksempelvis befolkningsudskiftning og masseindvandring.

KILDER:
Greta vill lamslå hela landet med strejk – 25% beredda att delta
Sveriges alla vuxna – strejka 27 september
PR-spinnet bakom Greta Thunberg
Soros-finansierad organisation bakom Klimat-Greta
Vetenskapsmän i Italien går emot klimathysterin

 


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Krautling says:

    Hun burde tage til Pakistan og udskamme dem og se, om hun ikke kan få dem til at svine mindre. Har hørt, at de er rigtig flinke, tolerante og samarbejdsvillige dernede. Sikker på, at det vil være lige noget for hende.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //