Knivangreb i Oslo – politimand såret

NORGE: I morges jagtede en mand folk i Oslo med en stor kniv. Manden blev skudt og dræbt af politiet.

Den mistænkte truer politiet med en kniv. Foto: Ronny S/Twitter.

Lidt før klokken 9 i morges blev politiet i Oslo alarmeret om, at en mand jagtede folk med en stor kniv i de centrale dele af byen.

Politiet forklarer til VG, at de havde en politipatrulje i nærheden og var hurtigt på stedet for at anholde den mistænkte. Da politipatruljen ankom, viftede manden, i bar overkrop, med en stor kniv og råbte på arabisk.

 

Video fra hændelsen

Videoer fra hændelsen viser, hvordan politiet forsøger at ramme manden med deres bil. Da politimanden på passagersiden åbner bildøren, angriber manden, og politiet anvender derfor deres tjenestevåben.

Gerningsmanden blev skudt ihjel, og politimanden blev lettere såret. Indtil videre er der intet, der tyder på, at andre er kommet til skade.

Vidner på stedet fortæller, at den mistænkte råbte »allahu akbar«, da han truede politiet.

 

Politi: »Tror ikke på terrormotiver«

– Vi efterforsker bredt. Vi udelukker ingen motiver, men der er stadig ingen oplysninger i sagen, der peger på, at der er tale om en terroraktion, siger politiinspektør Egil Jørgen Brekke på et pressemøde.

– Som vi ser det, har de afværget et farligt overfald, fortsætter han om politiaktionen.

Jørgen Brekke forklarer videre, at gerningsmanden i forvejen er kendt af politiet.

– For os fremstår det som en individuel begivenhed. Dette er en person, der er kendt af os fra fortiden, og som har en historik, og på baggrund af det tror vi fortsat, at det ikke tyder på en terrorhandling. Men samtidig udelukker vi intet.

VG har talt med et vidne til hændelsen, som fortæller, at gerningsmanden var bevæbnet med en køkkenkniv, og at han jagtede en norsk kvinde. Politiet nåede hurtigt frem, og kvinden søgte dækning på den anden side af politibilen og søgte derefter dækning i en forbipasserende bil.

– Han var helt vild i blikket, og politiet var nødsaget til at køre ham op mod en mur, siger vidnet Arne Heiberg Okkenhaug til VG.

Vidner mener at der blev affyret fire skud.

Thereses gata er blevet lukket og vil være lukket i flere timer. Den forulykkede politibil er blevet dækket til med presenning, og en teknisk undersøgelse er i gang.

 

Tidligere dømt for knivoverfald

Ifølge oplysninger givet til Nettavisen skal den 32-årige gerningsmand være statsborger i Rusland. De bekræfter, at gerningsmanden råbte »allahu akbar«, og at han citerede den muslimske trosbekendelse, da han stod foran politibilen.

Gerningsmanden er tidligere dømt for et knivoverfald i Oslo 2019, hvor han stak en mand med en kniv og truede fem andre personer. Straffen var retspsykiatrisk behandling. I 2018 blev han dømt for at have chikaneret en bygningshåndværker.

I 2014 og 2015 læste gerningsmanden på Teaterhøjskolen, men blev bortvist på grund af »uacceptabel adfærd«.

Det norske sikkerhedspoliti, PST, ønsker ikke at bekræfte oplysningerne.

VIA:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Åh nej vi bliver nød til at vente til knivperker får åbnet døren til vores bil før vi skyder ham, så vi ikke bliver kaldt for racister.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //