Konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan intensiveres

ASIEN: Aserbajdsjan har iværksat en »anti-terroroperation« i den omstridte Nagorno-Karabakh region. Konflikten med Armenien i regionen har blusset op flere gange i løbet af de seneste tre år.

Grafik: Public domain. Den omstridte Nagorno-Karabakh region i Aserbajdsjan er hovedsageligt beboet af armeniere.

Tirsdag meddelte den aserbajdsjanske regering, at de har påbegyndt en “antiterroroperation” i Nagorno-Karabakh-regionen, som ligger i nærheden af Armenien. Ifølge den aserbajdsjanske regering er dette som svar på “storstilede provokationer” fra armenierne, rapporterer RT.

Aserbajdsjanerne hævder, at de kun har til hensigt at angribe de armenske positioner i regionen og undgå civile mål. De har også meddelt Ruslands fredsbevarende styrker og den russisk-tyrkiske overvågningsoperation i regionen om deres planer.

Baggrunden for problemerne mellem de to kaukasiske lande og området Nagorno-Karabakh er, at flertallet af beboerne i regionen er etniske armeniere, selvom området tilhører Aserbajdsjan. Siden 1990’erne har Nagorno-Karabakh med støtte fra Armenien søgt uafhængighed fra Aserbajdsjan og fungerer i dag som selvstyrende, selvom området stadig formelt tilhører Aserbajdsjan.

I 2020 udkæmpede Armenien og Aserbajdsjan en 44 dage lang krig om Nagorno-Karabakh, der endte med, at Rusland indgik med fredsbevarende styrker og mæglede freden.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //