Kraftig eksplosion ved Skattestyrelsen – kæmpe politiaktion

INDLAND: En voldsom eksplosion hærgede tirsdag nat Skattestyrelsens bygning i København. Politi, Hæren og Hjemmeværnet arbejde hele natten i området.

 

Tirsdag aften modtog Københavns politi en anmeldelse om en eksplosion hos Skattestyrelsen i Østbanegade på Østerbro. Bygningen er voldsomt beskadiget og flere ruder er knust, men ingen personer er kommet til skade ved eksplosionen.

Ud fra ødelæggelserne og kriminalteknikernes arbejdsområde ligner det, at eksplosionen er kommet fra hovedindgangen og receptionen.

Et vidne fortæller til B.T., at eksplosionen ved Nordhavn var så voldsom, at vinduer rystede, og braget kom helt ind i en lejlighed, selvom vinduerne var lukkede.

En buspassager skriver på Twitter, at eksplosionen var ‘det vildeste, han nogensinde havde hørt’, og at han sammen med andre buspassagerer blev skubbet tilbage i bussen.

Natten igennem har et større område, der omkranses af Østbanegade, Nordre Frihavnsgade, Strandboulevarden og Århusgade været afspærret og politiet, samt EOD (Hærens ammunitionsrydningstjeneste, red.) og Hjemmeværnet, har arbejdet på stedet.

B.T.s mand på stedet fortalte onsdag aften, at politiet var massivt til stede ved Skattestyrelsen på Østbanegade. Han befandt sig et stykke derfra på Nordre Frihavnsgade.

»De smider folk væk derude fra. Man må hverken komme tæt på med pressekort eller noget,« sagde han.

OPDATERING

På et pressemøde onsdag formiddag kalder politiet kalder eksplosionen et bevidst angreb.
Det er for tidligt at sige noget om gerningsmand og motiv. Politiet efterforsker og er interesseret i at komme i kontakt med vidner, lyder det fra chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

KILDER:
Ekstra Bladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Krautling says:

    Tja, det er ikke alle, der finder sig i at blive frarøvet sig deres penge. I dette tilfælde tror jeg faktisk, at det er en dansker, der har en torn i øjet på Fnattestyrelsen. Ligner ikke muslimer etc. at sprænge ting i luften, uden at prøve at slå så mange ihjel, som muligt.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //