Krav om at Bill Gates forklarer sine massive opkøb af landbrugsejendomme

USA: I lyset af, at Gates, der ønsker at lukke al kødproduktion, opkøbte næsten en tredjedel af en million hektar landbrugsejendom, vil et medlem af Kongressen gerne vide, hvordan dette skal bruges.

Bill og Melinda Gates 2021. Foto: Kjell Ree (CC BY-SA 3.0).

Et kongresmedlem fra South Dakota kræver, at den jødiske Microsoft-grundlægger Bill Gates stilles for en komité for at forklare, hvorfor han opkøber enorme mængder af amerikansk landbrug – samtidig med at han opfordrer amerikanerne til at holde op med at spise kød. Gates, som allerede ejer næsten 110.000 hektar jord i USA, fik tidligere på måneden den juridiske bemyndigelse til at erhverve yderligere 850 hektar i staten North Dakota på trods af protester fra lokale beboere.

Gates omgår en såkaldt »gårdejerlov« fra 1932 ved at forpligte sig til at forpagte jorden tilbage til bønderne, efter købet går igennem. Nu kræver South Dakota-kongresmedlem Dusty Johnson svar på en række spørgsmål. I et brev sendt til udvalgets formand, David Scott, skriver han:

Det er blevet klart i de seneste rapporter, at Mr. Gates er den største private landbrugsejer i Amerika – han ejer nu næsten 110.000 hektar landbrugsejendom i 19 stater. Til sammenligning var den gennemsnitlige bedriftsstørrelse i 2021 180 hektar ifølge det amerikanske landbrugsministeriums økonomiske forskningstjeneste. Jeg mener, at hr. Gates’ besiddelse af store dele af vores nation er en vigtig sag, som udvalget ikke bør ignorere.

Johnson har også i Twitter-indlæg stillet spørgsmålstegn ved, hvordan Gates’ erhvervelse af enorme mængder landbrugsejendom er forbundet med hans opfordring til amerikanerne om at stoppe med at spise kød:

Bill Gates er den største ejer af amerikansk landbrugsejendom. Jeg er nysgerrig efter, hvad der er planlagt for dette utroligt produktive landbrug, da han mener, at rødt kød ikke bør spises i udviklede lande som Amerika. Hvordan hænger hans opkøb af landbrug sammen med disse ambitioner?

 

Syntetisk kød

I det førnævnte brev til udvalget kommer kongresmedlemmet også ind på emnet »syntetisk kød«:

Udvalget burde være interesseret i Mr. Gates’ ejerskab og planer for landbruget, da han har været en førende stemme i »syntetisk kød«-bevægelsen. I 2021 blev Mr. Gates citeret for at sige, at »alle rige lande bør skifte til 100 procent syntetisk oksekød for at bekæmpe klimaændringer«.

Også i et interview med Fox News krævede Johnson at vide, hvilke planer Gates har for landbrugsejendommene.

Johnson sagde, at »ejerskab af landbrugsejendom spiller en stor rolle«, og han understregede, at ingen har opkøbt gård efter gård i et hurtigere tempo end Bill Gates.

Gates ejer i øjeblikket præcis 108.853 hektar landbrugsejendom i 19 stater.

Kilder:
Summit News
Fox News


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //