Kristne forhindres i at markere påsken i Israel

ISRAEL: Israelske myndigheder forhindrer kristne i at besøge hellige steder i den ortodokse kirke i forbindelse med påskefejringen. Dette ses som en del af en tendens til mindre tolerance over for andre religioner end jødedommen.

Foto: Pixabay (CC0)

Kristne forhindres af israelske myndigheder i at besøge vigtige helligdomme og steder for den ortodokse påskefejring, som finder sted denne weekend. Det græsk-ortodokse patriarkat i Jerusalem mener, at ingen indsats for konsensus hjælper, og “uretfærdige begrænsninger” pålægges, når det f.eks. gælder adgang til det hellige sted, hvor Jesus antages at være begravet.

Muligheden for at få tilladelsen, som normalt skulle søges af kristne palæstinensere for at få adgang til dette sted, og som i sig selv anses for uretfærdig, er nu suspenderet i højtiden. Dette er en del af den israelske regerings øgede undertrykkelse af andre religioner end jødedommen, som påvirker både kristne og muslimer, rapporterer RT.

Siden Benjamin Netanyahus regering tiltrådte, har kristne i området slået alarm over voldelige angreb og øget undertrykkelse. Det er også kommet frem, at det israelske parlament overvejer at indføre en lov, der effektivt forbyder kristen missionering.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //