Kurt Westergaards Muhammedtegning solgt for millioner på auktion

DANMARK: Kurt Westergaards berømte karikaturtegning af profeten Muhammed, der var startskuddet til en af Danmarks største udenrigspolitiske kriser, er nu blevet solgt på auktion.

Kurt Westergaard få uger efter at være blevet angrebet i sit eget hjem. Foto: BBC World Service, CC BY-NC 2.0 DEED via Flickr.

Tegningen, som var med til at udløse en af Danmarks største udenrigspolitiske kriser, er blevet solgt for en betragtelig sum penge. Ifølge oplysninger fra hjemmesiden kwicons.com er tegningen blevet solgt for svimlende 445.000 euro, hvilket svarer til omkring 3,3 millioner danske kroner.

Auktionen, der åbnede den 25. februar, tiltrak stor interesse fra købere verden over. Det første bud blev afgivet på 200.000 euro, men prisen steg betydeligt i løbet af auktionen, og den endelige pris blev mere end dobbelt så høj som det første bud.

Den heldige køber, der gik væk med tegningen, havde profilen “Eleonorq57” og bød først 345.000 euro, svarende til knap 2,6 millioner kroner, men tilføjede senere 100.000 euro til sit oprindelige bud for at sikre købet.

Tegningen, der måler 15,7 x 20,8 cm, forestiller profeten Mohammed med en bombe i turbanen og har været genstand for stor debat og kontrovers siden dens første offentliggørelse i Jyllands-Posten i 2005.

For Kurt Westergaard selv havde tegningen store personlige konsekvenser. Han levede resten af sit liv under konstant beskyttelse af livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste, PET. I 2010 blev han angrebet af en 28-årig mand, der trængte ind i hans hjem i Viby, men Westergaard formåede at undslippe og gemme sig i et sikkerhedsrum på badeværelset.

Kurt Westergaard, der døde i juli 2021 i en alder af 86 år, efterlader et eftermæle som en af Danmarks mest kontroversielle satirikere.

Auktionen fortsætter den kommende uge, hvor der vil være mulighed for at byde på flere tegninger og genstande med tilknytning til Kurt Westergaard.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //