Lattergas gjort ulovligt i det offentlige rum

SAMFUND: Et nyt forbud omkring lattergas i det offentlige rum betyder, at det kan koste mellem 3.000 og 5.000 kroner i bøder for at besidde lattergas på offentlige steder uden et anerkendelsesværdigt formål.

Lattergaspatroner. Foto: Rob Brewer via Flickr.

Unge mennesker har de seneste år i stigende grad benyttet sig af lattergas som et rusmiddel, hvilket kan føre til nerveskader, akut iltmangel og død. Det fik i 2020 et flertal på Christiansborg til at forbyde alt salg af lattergas fra kiosker, stramme reglerne for salget på internettet samt at indføre en aldersgrænse for salg af lattergas. Nu er der kommet stramninger igen.

Man kan nu se frem til en bøde på mellem 3.000 og 5.000 kroner, hvis man har lattergas med sig på offentlige steder. Det er kun tilladt at have lattergas på sig, hvis det er til et erhvervsmæssigt eller anerkendelsesværdigt formål.

– Formålet med stramningen af lattergasloven er at begrænse mulighederne for at bruge lattergas som rusmiddel. Der er bred politisk enighed om, at der skal gøres mest muligt for at få lattergas væk fra de steder, hvor unge færdes, så de ikke får varige skader af at anvende lattergas til at få en hurtig rus, fortæller kontorchef fra Sikkerhedsstyrelsen, Stine Pedersen, til Danmarks Radio.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    For 3 år siden lå de over alt på gaderne k Aarhus. Jeg ved ikke om kommunen er blevet bedre til at rydde op, eller om denne dille er forbi, men jeg ser ikke lige så mange af dem mere. Det er dog positivt at det er blevet ulovligt, men vildt at det skulle tage så længe.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //