Lavrov: »Atomkrig har ingen vindere«

UKRAINEKONFLIKTEN: Ruslands udenrigsminister afviser bekymringen om, at landet vil anvende atomvåben, benægter anklagerne om russiske krigsforbrydelser og siger, at han kan forklare den dårlige dømmekraft, som Ukraines præsident ifølge ham lider under.

Ruslands udenrigsminister Sergej Lavrov. Skærmdump: Youtube.

I et interview med CNN fredag ​​udtrykte den ukrainske præsident Volodomyr Zelenskyj stærk bekymring over Ruslands krigsføring i Ukraine fremadrettet. Han advarede blandt andet om, at Rusland vil bruge atomvåben i den nærmeste fremtid og krævede, at verden omkring dem planlægger derefter.

En, der dog har meget lidt tiltro til Zelenskyjs dæmmekraft, i dette tilfælde såvel som i andre, er den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov, som i en samtale med India Todays udenrigsredaktør Geeta Mohan »insinuerer«, at den jødiske præsident er alkoholiker og stofmisbruger:

– Han siger en masse mærkelige ting. Hvad han siger afhænger af, hvad han drikker, eller hvad han ryger.

Lavrov understregede senere, at »der ingen vindere er« i en atomkrig og forsikrer, at Rusland under sin operation i Ukraine selvfølgelig vil holde sig til konventionelle våben.

Ifølge den russiske minister er denne operation nu nået til det stadie, hvor alle styrker koncentrerer sig om »den nødvendige og totale befrielse af de østlige pro-russiske udbryderrepublikker Donetsk og Lugansk«.

 

»Agressive NATO’s bevægelse østpå motiverer os«

På spørgsmålet om Ruslands motiver for at komme ind i Ukraine, svarer udenrigsministeren:

Den egentlige årsag er de fleste landes selvtilfredshed efter Anden Verdenskrig. De brød deres løfter til den russiske ledelse og begyndte at flytte NATO mod øst efter Sovjetunionens fald. De hævdede, at dette var en defensiv alliance, som ikke udgjorde en trussel mod russisk sikkerhed.

I interviewet afviser Lavrov alle anklager om krigsforbrydelser begået af den russiske hær og hævder:

Vores hær har kun fokuseret på militær infrastruktur og ikke på civile mål. Den ukrainske hær har brugt civile som menneskelige skjolde.

 

Kilder:
CNN
India Today


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Torben Have says:

  Udenrigsminister Lavrov mener helt sikkert, hvad han taler om, når han siger, at en atom-krig ikke ikke får nogen vinder.

  Det kan ses i forlængelse af, hvad Sovjets ministerpræsident, Khrustjev, født og opvokset i Ukraine, sagde til os alle i 1961: “Efter en sådan krig vil de levende misunde de døde.”

  Helt ærligt, jeg savner faktisk den kloge ukrainer, Krusse, som vi kaldte ham. Tvivler ikke på, at både russere og ukrainere ville foretrække ham fremfor det, ikke særlig sympatiske, vrøvlehoved af en ukrainsk præsident, der mindst ti gange daglig toner frem på skærmen.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //