Lederen af Stram Kurs dømt til fængsel

MENINGSUNDERTRYKKELSE: Lederen af Stram Kurs er blevet idømt tre måneders fængsel for blandt andet brud på gummiparagraffen 266b – racismeparagraffen.

Retten i Næstved har således idømt Rasmus Paludan tre måneders fængsel, hvoraf en måned er ubetinget og skal afsones nu. Den 38-årige Rasmus Paludan var tiltalt for i alt 14 lovovertrædelser om blandt andet racisme, ærekrænkelse og hasarderet kørsel.

”Tiltalte er fundet skyldig i samtlige forhold”, lyder det fra retsformand Line Bjørklund. “Retten fandt det bevist, at tiltaltes udtalelser var forhånende og nedværdigende over for en befolkningsgruppe”.

Anklageren havde krævet fire måneders ubetinget fængsel, hvis partilederen blev dømt for alle 14 lovovertrædelser, samt frakendelse af retten til at køre i bil og i en periode at arbejde som advokat. Sidstnævnte to krav følger retten.

Racisme

Halvdelen af anklagerne mod Rasmus Paludan handlede om overtrædelser af straffelovens § 266 b eller den såkaldte racismeparagraf.

Blandt andet beskrev anklageskriftet en timelang video lagt på Stram Kurs’ Youtube-kanal, hvor Rasmus Paludan demonstrerer i et område i Frederikssund. Et område, som han betegner som “en taberghetto”.

I videoen forklarer partilederen, at “danskerne og Danmark er alt for højt udviklet og avanceret til at kunne sameksistere med det meget lavtstående muslimske kulturaffald”.

Samtidig siger Rasmus Paludan blandt andet direkte henvendt til en af deltagerne ved demonstrationen: “Du skal skamme dig over, at du vover at røre dine fingre på et dansk pas. Skam dig. Det er væmmeligt, at du tør gøre den slags”.

Bilkørsel

Rasmus Paludan var samtidig tiltalt for hasarderet kørsel i forbindelse med en episode i januar 2019, i Sorø, hvor partilederen – efter en diskussion med en gruppe mænd – kørte bort med en af dem liggende på kølerhjelmen af sin sorte Audi.

Rasmus Paludan har forklaret, at han følte sig truet og derfor fortsatte med at køre, selv om manden stillede sig foran bilen.

Men selvom partilederen er fundet skyldig i forholdet, bliver han ikke straffet for det. Retten mener nemlig, at Rasmus Paludan i dette tilfælde skal være straffri.

“Retten lægger navnlig vægt på, at tiltalte følte sig truet og bange og havde forsøgt at køre fra stedet,” lyder det i begrundelsen.

Somalisk kvinde

Endelig har retten også tilkendt en erstatning på 30.000 kroner til en kvinde med somalisk baggrund, hvis ære Rasmus Paludan er dømt for at krænke.

Til en demonstration i 2019 havde Rasmus Paludan højlydt sagt til hende:

“Den muslimske somaliske kvinde, der står der, har jeg bemærket mange gange på Istedgade, hvor hun stiller sig til rådighed for kunder”.

Paludan: “Jeg er uskyldig”

Rasmus Paludan har nægtet sig skyldig i alle anklager og mener, at retssagen har været politisk motiveret. Partilederen forsvarer sig med, at udtalelserne faldt i forbindelse med hans politiske arbejde som formand for Stram Kurs, ligesom han afviser, at de har været rettet mod bestemte grupper.

”Hver enkelt muslim er jo unik, så det vil være absurd at sige, at alle muslimer er på én måde,« forklarede Rasmus Paludan under sin afhøring. ”Men jeg mener, at hvis man agerer efter islams forskrifter, så er det imod den offentlige orden i Danmark”.

Men den forklaring købte retten ikke.

“Retten fandt ikke grundlag for at anse udtalelserne som led i en saglig politisk debat, og hensynet til den særligt vidtgående ytringsfrihed for politikere om kontroversielle samfundsanliggender kunne ikke føre til at anse udtalelserne for straffri,” siger Line Bjørklund.

Kilder:
Piopio


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Hvis du er i tvivl om hvem der har magten, skal du bare finde ud af hvem du ikke må kritisere.

  – Voltaire.

 • Krautling says:

  Muslimer har ingen magt i Danmark, og det får de heller aldrig. Det er et fatamorgana. Også derfor jeg griner højlydt, når mellemøstlige kakerlakker siger ting såsom “Eow, bare vent, vi overtager det hele”.. Nej, jøden kommer til at sidde og styre det hele bag tæppet, ligesom de gør i alle muslimske lande i forvejen, på nær to – Syrien og Iran.

  Muslimer og negere er blot nyttige idioter, der bliver brugt som våben af jøderne til at svække hvide mennesker til en grad, hvor vi ikke længere kan forhindre dem i at opnå totalt verdensherredømme. Jøder hader ikke hvide mennesker specifikt, vi er blot deres største forhindring.

 • Krautling: Det ser i hvert fald ikke lyst ud for vores race…
  https://gab.com/media/image/bz-5d1d56e9993d5.jpeg


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //