LGBT-historier til de tre-årige

HOMOLOBBYEN: Kristne, folkekirkelige Grundtvigsk Forum efterlyser flere såkaldte LGBT-personer i børnebøger.

Forældre i børnebøger kan lige så vel være bøsser eller lesbiske, som de blot kan være mor og far.

Ja, de kan i det hele taget være så meget andet end heteroseksuelle. De kan være alt fra bøsser og lesbiske til biseksuelle eller transpersoner.

Det mener de i Grundtvigsk Forum, der efterlyser flere såkaldte LGBT-personer i børnebøger, og som derfor har udskrevet en litteraturkonkurrence, hvor »eneste krav er, at der skal optræde én eller flere LGBT-personer i historien, og at historien er målrettet de tre til seks-årige«.

»Dermed sætter konkurrencen fokus på den manglende LGBT-inkluderende børnelitteratur«, som det hedder, og nu hvor konkurrencen er slut, kan Grundtvigsk Forum konstatere, at der er kommet hele 239 bud på, hvordan en sådan en vinderbog skal være.

Hvorfor det lige er det kristne, folkekirkelige Grundtvigsk Forum, der har påtaget sig opgaven med at få homoseksuelle med i godnatlæsningen, kan leder af Grundtvig-Akademiet Ingrid Ank sagtens forklare.

»Poesien, det litterære, det er vi vældigt optagede af, så på den måde passer det her meget godt til os,« siger hun:

»Vi kan se, at der er et hul her. Der er masser af børnelitteratur med alle mulige voksenroller. Men lige præcis de her roller er temmelig fraværende. Ikke, at de ikke findes, men dem, der så findes, de er typisk meget oplysende og ikke så spændende.«

Hun håber, at at vinderpræmie på 20.000 kroner har fået mange børnebogsforfattere med et forvrænget sind til at deltage i konkurrencen, hvor vinderen bliver offentliggjort 14. august i forbindelse med Copenhagen Pride.

Relaterede artikler:
Den sidste forpost i kampen mod homolobbyen!
Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili
Film: Homolobbyens seksualisering af børn

Læs også »Aktion mod homolobbyen i Århus«


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Fuck hvor er det klamt. Men samme råddenskab er hvad der vil føre til systemets totale sammenbrud.

 • scandinavianheritage says:

  Det burde jo egentlig hedde djævlens forum istedet Grundtvigsk Forum det jo den rene skamplet på Grundtvigs navn og eftermæle at kalde sig for Grundtvigsk Forum når man støtter disse former for perversiteter stik imod naturens orden, jeg sikker på at Grundtvig selv ville finde dette meget usmageligt.

 • HONK HONK

 • Mangler ord

 • Thomas Ploug says:

  føj, jeg væmmes helt ved tanken om at min lillesøster på 7 år er udsat for noget af det samme og min nicece på 5 gøres ligeså


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //