Nordisk homolobby, Axel Axgil og koblinger til pædofili

HOMOLOBBYEN:  Homobevægelsen anklages ofte for at have koblinger til pædofili, men kan dette være rigtigt? Nordfront retter søgelyset mod den nordiske homobevægelses grundlægger, Axel Axgil.

Danske Axel Axgil (3. april 1916 – 29. oktober 2011) beskrives gerne af både løgnepressen og homolobbyen som en pioner inden for den nordiske og europæiske LGBT-bevægelse. Homomagasinet QX omtalte ham blandt andet som «den moderne skandinaviske homobevægelses grand old man», og i anledning Axgils død i 2011, udtalte den norske homo-aktivist Karen-Christine «Kim» Friele at Axgil var en helt central person i den norske homokamp.

Læs også: Hvad er kulturmarxisme!

Axgil begyndte at opbygge homolobbyen kort tid efter Anden Verdenskrigs afslutning, og i 1948 var han en af grundlæggerne af Forbundet af 1948, senere Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske (LBL), i dag kendt som LGBT Danmark (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner).

Samme år blev en underafdeling oprettet i Sverige, under navnet RFSL. Nogle år senere i Norge, under navnet Det Norske Forbund af 1948 (DNF-48). Denne organisation er forløberen for nutidens Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

Axel og hans partner Eigil har begge afsonet fængselsstraffe for sex med mindreårige drenge.

Axgil tilhørte den mere radikale fløj af homobevægelsen, og i de homomagasiner han stod bag, viste man gerne vulgært, seksuelt indhold, hvilket han fik kritik for af de som ønskede, at bevægelsen skulle have en pænere facade. Axgil var også en central spiller i arbejdet for at få lanceret og publiceret homomagasiner i andre nordiske land.

Koblinger til pædofili
Noget som ikke ofte nævnes er Axel Axgils flirterier med pædofili og arbejde for pædofile. Axgil blev i 50’erne dømt for sex med mindreårige drenge. Hans partner, Eigil Axgil, blev også dømt for sex med mindreårige. Begge måtte afsone i fængsel for deres forbrydelser.

Organisationens kobling til pædofili er endda dokumenteret. Helt frem til 90’erne var organisationen Pædofiligruppen en underorganisation af den forening, som da havde ændret navn til Landsforeningen for bøsser og lesbiske (LBL). Flere lesbiske i LBL ønskede senere at fjerne Pædofilgruppen fra deres organisation, og derfor gik Axgil i solidaritet selv med i Pædofilgruppen og henviste til, at han ønskede en «bredere seksuel frigørelse». Dette var i 1984.

To år senere blev der afholdt en pædofilkonference i København, som ifølge arrangøren Peter Schmidt, resulterede i «verdens første interkontinentale pædofilorganisation». På denne konference deltog pædofile fra Australien, Norge, USA, Schweitz og Sverige. De svenske repræsentanter kom fra Pedofile arbejdsgruppen, som på denne tid var en underafdeling af RFSL.

Også i Norge eksisterede der en underafdeling kaldt Pedofile arbejdsgruppen. Læser man første udgave af bladet Fritt Fram, udgivet af Det norske forbundet av 1948, så har bladets ansvarlige redaktør forfattet en artikel hvor hovedbudskabet er, at seksuel lavalder burde afskaffes. Artiklen afsluttes med information og kontaktoplysninger til organisationen Pedofile arbejdsgruppen.

Det danske internetmagasin proud.dk skrev følgende om Axgil ved hans død: «Frem til sin død mente ikonet, at man bør kæmpe for homoseksuelle pædofiles rettigheder.»

Forsvarede norsk «homodronning» de pædofile?
I et indlæg publiceret i Bergensavisa (BA) i 2009, kobler forfatter Nina Karin Monsen homoaktivisten Karen-Christine «Kim» Friele sammen med pædofile netværk. Friele var leder for DNF-48 i perioden 1966–1971, og var generalsekretær frem til 1989.

Monsen citerer medlemsbladet for Pedofile arbejdsgruppen, hvor det fremkommer, at Friele på et møde skulle have udtalt, at «Pædofile må vise stolthed for deres følelser! Lad jer ikke kue!» – hvorefter salen brød ud i klapsalver.

Dagen efter Monsens artikel, udtalte Friele til BA, at hun var oprørt over Monsens påstande. I artiklen skrives det videre, at Friele måtte «gå år tilbage i hendes arkiv» for at finde ud af hvorvidt hun havde sagt sådan noget.

– Jeg holdt 48 foredrag i løbet af et år, men ikke ét eneste sted står der noget om sådan noget. Det ville der have gjort, hvis jeg havde sagt det.

Statsstøttet dekadence
Da den norske udgave af bogen «Sexguide for homoer» blev publiceret, var det den tidligere leder af organisationen, Jon Reidar Øyan, der var redaktør. I bogen opfordres man blandt andet til at have sex udenfor parforholdet, og gerne med «unge drenge». Bogen blev også støttet af Helseutvalget for homofile. Øyan indgår i dag i ledelsen af Arbejderpartiets Homo-netværk i Norge.

Da en talskvinde for Skeiv Ungdom blev interviewet for nogle år siden og blev spurgt om, om man skulle være homoseksuel for at kunne deltage på deres sommer-arrangement, svarede hun:

– Nej, alle som bryder vedtagne normer for seksuelt samliv, var velkomne!

 

Kilder:
Politikere overså detalje: Axel Axgil var medlem af pædofiligruppe
Axel Axgil – Wikipedia
En homoforkjemper er død
Koblet Friele til pedofili


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jesper Gregersen says:

    føj..for..satan!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //