»LGBT pride festival« på Gran Canaria kobles til abekoppe-udbruddet i Spanien og Italien

SUPERSPREDERE: Ifølge UK Health Security Agency er en bemærkelsesværdig andel af, de nu mere end 100 tilfælde af abekopper i Europa fundet i homoseksuelle og biseksuelle mænd. Iblandt de 30 diagnosticerede med sygdommen i Madrid havde flere været til »LGBT pride festivalen«.

Temabillede. Foto: David Azagury. Creative Commons.

Den Gran Canariske »pride-festival«, hvor 80.000 deltog, heriblandt folk fra hele Europa, bliver undersøgt efter at have været forbundet med adskillige tilfælde af abekopper i Madrid, Italien og Tenerife.

Maspalomas Pride, der afholdes mellem 5. maj og 15. maj, tiltrækker deltagere fra hele kontinentet. Heriblandt folk, der efterfølgende er blevet testet positive for abekoppe-virussen, hvor offentlige sundhedstjenester fra De Kanariske Øer nu undersøger eventuelle sammenhænge mellem sagerne og »LGBT pride festivalen«.

En sundhedsekspert udtalte sig således til El País:

»Blandt de omkring 30 diagnosticerede i Madrid, er der flere, der deltog i begivenheden, selvom det endnu ikke er muligt at vide, om en af ​​dem er patient nul af dette udbrud, eller om de alle er blevet smittet der.«

Spanske myndigheder efterforsker desuden bekræftede tilfælde af abekopper, der er blevet forbundet med en ‘sauna’ – som i Spanien bruges til at beskrive etablissementer, der er populære blandt homoseksuelle mænd, der leder efter sex frem for blot et badehus.

 

Resten af Europa

En talsmand fra de spanske myndigheder bekræftede, at en af ​​de italienske mænd, der har virusset, var på De Kanariske Øer, men det er endnu uvist, om manden fra Tenerife også var rejst dertil.

En anden italiensk mand, der også var på De Kanariske Øer, fik virussen. Alle tre italienske mænd, der har virussen, er fremmede for hinanden.

Tidligere i dag har en britisk toplæge forudsagt en “betydelig stigning” i abekopper i Storbritannien i de næste par uger, da landet registrerede 20 tilfælde – og mere end 100 fundet i Europa.

Der er også fundet tilfælde i Frankrig, Tyskland, Sverige, Holland og Belgien.

KILDE:
Dailymail

LÆS OGSÅ:
Forventet udbrud af abekopper i Europa


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Bøssepest


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //