LGBTQ-profil lokkede unge drenge med en fremtid som filmstjerne

SVERIGE: LGBTQ-profil, filminstruktør og socialdemokrat Staffan Hildebrand, lokkede unge drenge med en fremtid som filmstjerner i bytte for sex.

Foto: Skærmbillede Youtube, Aftonbladet.

Den profilerede svenske LGBTQ-profil, filminstruktør og socialdemokrat Staffan Hildebrand konfronteres i den nye bog »G som i gerningsmand«, der handler om, hvordan filminstruktøren udnyttede drenge med løfter om filmroller, udlandsrejser med mere. To drenge mellem 13 og 15 år, er stået frem og fortalt om overgrebene. Staffan Hildebrand erkender også overgrebene i bogen og fortæller, at han vil sende en »hilsen om sin kærlighed« til drengene.

Bogen beskriver, hvordan Hildebrands lejlighed på Södermalm fungerede som en slags åbent hus for hans »unge venner«. De boede hjemme hos ham, festede og blev inviteret på restaurant. Ifølge forfatterne var det ofte drenge med en dårlig opvækst, ligesom i hans film.

Den 13-årige dreng, som nu er voksen, overnattede hos Hildebrand sammen med andre drenge fra en af ​​Hildebrands film. Han fortæller, at han fik lov til at sove på en madras ved Hildebrands seng, mens de andre sov i et andet værelse.

Staffan Hildebrand er måske mest kendt for filmen Stockholmsnatt fra 1987, hvor blandt andre Paulo Roberto og Liam Norberg medvirker. Hans film kredser om unge og børn, ofte dem, der har haft en problematisk opvækst og svære forhold derhjemme. Hans første film var Bi – en flyktingpojke i Laos (1975). Så kom Ti i Bangkok (1977), som handler om en 13-årig thailandsk gadesælger, og så dokumentaren Fjortonårslandet (1979). Samtidig med at han lavede denne dokumentar, arbejdede han i SVT Aktuellts ungdomsredaktion.

Han var også en af ​​de allerførste til at lave en film med LGBTQ-tema, G – som i gemenskap (fællesskab) fra 1983, en film der er blevet særligt hyldet af mainstream-medierne. Da filmen blev lavet, var pædofilien på fremmarch i Sverige. Samme år sendte RFSL sammen med den pædofile formand Kjell Rindar en seksualpolitisk redegørelse til Justitsministeriet for at forsvare pædofili: »Hvem er den kriminelle? Pædofile giver ømhed og kærlighed… Pædofile er ikke syge…«.

At Hildebrand formåede at holde åbent hus, hvor han begik overgreb på drenge og slap afsted med det, kan muligvis forklares med, at han havde magtens beskyttelse. Han er opdraget politisk i SSU, hvor han i 1970’erne var redaktør på deres blad »Ung Mening«. Han stiftede bekendtskab med lederne af Socialdemokratiet og LO. En af hans film, On the loose (1985) var et bestillingsarbejde af LO, som også finansierede filmen. Derudover arbejdede han som reporter for både Sveriges Radio og SVT.

Kilder:
Expressen
Expressen
TV2 Nyheter


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //