Liberal tænketank: Finnerne skal tilpasse sig de fremmede – ikke omvendt

BEFOLKNINGSUDSKIFTNING: En tænketank fremhæver i en rapport noget, der hævdes at være problematisk; at finnerne har svært ved at stole på og åbne op for fremmede. Ifølge rapporten bør ræsonnementet om integration ændres, så finnerne skal integreres i deres eget land.

Forgrund: Rapporten »Hvorfor forventes det kun, at VI tilpasser os?«. Baggrund: Racefremmede masseindvandrer til Europa. Foto: Photo: Gémes Sándor/SzomSzed, CC BY-SA 3.0.

Statsminister Sanna Marins finske regering, ledet af kvinder og en homoseksuel mand, har planlagt at importere 50.000 nye udenlandske arbejdere inden 2030 for at afhjælpe landets mangel på arbejdskraft. Ifølge regimet er der ikke noget problem i sig selv med at importere udenlandsk arbejdskraft, problemet ligger i, at finnerne ikke spiller med og er ret mistænksomme over for udlændinge.

Tænketanken Agenda, der beskriver sig selv som: »en liberal tænketank i Finland med stærke nordiske og europæiske rødder«, har udgivet en rapport, der hedder »Hvorfor forventes det kun, at VI tilpasser os?«. Rapporten har fået til opgave at udvikle en strategi for, at udenlandsk arbejdere skal trives i Finland og dermed blive på arbejdsmarkedet i landet. Lektionen fra rapporten er, ikke overraskende, den ældgamle floskel: »Det største problem er strukturel racisme«.

Ingrid Biese, »forsker« på Den Sociale og Kommunale Højskole, har sammen med journalisten Jeanette Björkqvist skrevet rapporten. Ud over at stole på »forskning« og statistik, har kvinderne interviewet udenlandske arbejdere i Finland samt arbejdsgivere, der ansætter udenlandsk arbejdskraft. Af deres interviews, »forskning« og statistik konkluderer Biese uventet:

Vi er alle racister uden altid at vide det. Vores samfund er bygget på racistisk grundlag, og selvom vi mener det godt, er vi ikke altid klar over strukturerne.

 

Finnerne skal »lære bedre at forstå« de mennesker, der er tvunget på dem

Der skal ifølge rapporten vendes fuldstændig op og ned på måden at tænke integration på; det er finnerne der skal integreres og det eneste der skal diskuteres er hvordan finnerne skal tilpasse sig så de fremmede får det bedre.

Harriet Okumu-Nisula, en afrikansk kvinde, der kom til Finland i 2015, siger til svenske YLE, at det er et holdningsmæssigt klima, der gør det svært for indvandret arbejdskraft. Hun mener, at en løsning er at skabe tillid mellem mennesker. Hun foreslår simple ting som at gå ture i naturen og efter arbejde sammen. Som en anden, angiveligt obligatorisk løsning, foreslår hun »interkulturel træning« på arbejdspladser. Hun siger til svenske YLE:

– Finsk kultur er bygget på ærlighed og tillid, hvordan kan vi få finnerne til at åbne op og stole på udlændinge? Jeg synes, man skal begynde at have interkulturel træning på arbejdspladsen.

Tilfældigvis er der overhovedet ingen diskussion om, hvordan man skal øge fødselsraten i landet, men etablissementet ser ud til at være tilfredse med alle de grunde, de kan grave frem for at intensivere befolkningsudskiftningen. Finlands fødselsrate er en af ​​de laveste i verden, med kun 1,37 børn født per kvinde i 2021.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Hvis man dog bare kunne bevise, at der ikke er mangel på arbejdskraft.

 • Ud fra et økonomisk perspektiv giver det ikke mening at påstå, at der er mangel på arbejdskraft. Hvis der er høj efterspørgelse på arbejdskraft så må prisen på den arbejdskraft stige indtil efterspørgelsen er lig med udbuddet.

  Hvad de faktisk mener, når de siger, at der er mangel på arbejdskraft, er, at de ønsker et højere udbud af arbejdskraft til samme pris. Det kan kun opnåes ved at øge populationen eller ved at ændre på arbejdstagernes præferencer. Sidstnævnte er meget svært for politikerne, men førstnævnte kan styres gennem indvandring.

 • Er enig med den anonyme. Der er andre øjne med andre tilgange der kan noget andet. De er bare ikke opfundet endnu. Det er vel også umulig med den trædemølle der foregår lige nu. Forventer vel snart, at naboen fra Mellemøsten synes det er iorden at træde ind i et privat hjem.

  Nu har jeg ikke stemt da der var valg. Jeg er ikke kriminel og kan ikke stemme på kriminelle, og sandsynligheden for, at min stemme vil blive hørt er meget lille, alligevel. Og, når det gælder om lige værdighed, så klamre jeg mig til hvilke værdier jeg selv har.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //