Stor politiaktion på Malmø Gymnasium – flere sårede

SVERIGE: Politi og ambulancer er blevet alarmeret om en hændelse på et gymnasium i Malmø. Flere personer meldes at være såret.

Kort efter klokken 17 blev politiet alarmeret om en igangværende hændelse på Malmö Latingymnasium i det centrale Malmø.

Det er endnu ikke oplyst, hvad der er sket, men flere personer skal være kommet til skade under hændelsen.

En større politiaktion er i øjeblikket i gang på stedet. Politiets talsmand, Rickard Lundqvist, ønsker ikke at kommentere på hvad der er sket. Politiet skriver dog på deres hjemmeside, at der er tale om en »formodet alvorlig forbrydelse.«

Bevæbnet politi og »dødelig vold«

Elever fortæller til SVT News, at bevæbnet politi stormede bygningen.

»Politiet kom ind med trukket våben og bad os om at evakuere skolen. Men vi ved ikke, hvad der er sket,« siger de. Andre elever fortæller til Expressen, at to personer er blevet båret ud af bygningen på bårer og at disse var blodige.

Skolens rektor, Fredrik Hemmensjö, udtaler til Aftonbladet, at der er eller har været »dødelig vold« på skolen.

»Det er helt forfærdeligt. Jeg ved kun, at der er begået dødelig vold på skolen. Jeg ville ønske, jeg vidste mere« siger han til avisen.

»Man mener, at sådan en begivenhed har fundet sted. Det var den information, jeg fik, men jeg har ikke fået noget bekræftet« siger rektor i et interview med Expressen.

Hemmesjö oplyser, at han i øjeblikket befinder sig i en anden by, men at han er på vej hen til skolen.

Rygter om brandlugt

Elever har fortalt, at der lugtede af brand inde i skolebygningen, det oplyser blandt andet SVT. Men det er der ifølge politiet intet der tyder på.

»Der er intet, der tyder på, at noget er brændt eller detoneret. Så jeg ved ikke, hvor det kommer fra« siger polititalsmand Evelina Olsson til Expressen.

»Meget aktivitet på skolen«

Ifølge Undervisningsstyrelsen går 1197 elever på skolen. Skolens største linje er den æstetiske-linje med 526 elever.

»Elever har været sent i skole for at forberede sig til en musical og der var tilsyneladende stor aktivitet på skolen på trods af, at klokken havde passeret 17. Politiet har bedt de elever, der har samlet sig udenfor skolen om at tage hjem, og hele skolen er afspærret« siger SVT’s reporter på stedet Isak Laurell.

Ifølge Aftonbladet holdes eleverne indespærret i klasseværelserne, mens politiet leder efter flere mulige gerningsmænd.

Mindst to personer siges at være såret og kørt på hospitalet. Indtil videre er der ingen oplysninger om skadesituationen.

Det omkringliggende område uden for skolen er afspærret, og trafikken er stoppet. Klokken 19 er der stadig elever tilbage i bygningen.

En person anholdt

Politiet fortæller til Expressen, at en person er anholdt og de mener at have kontrol over situationen. Situationen klassificeres indtil videre som en alvorlig forbrydelse, der stadig pågår. 

»Vi har rigtig mange ressourcer klar, og opfattelsen er, at situationen er under kontrol. Det er stadig et igangværende arbejde« siger polititalsmand Evelina Olsson.

»Jeg har ingen oplysninger om, at der skal være begået vold i forbindelse med anholdelsen« siger hun til Aftonbladet.

Indsatsstyrken

En af SVT’s reportere hævder at have set betjente fra indsatsstyrken trænge ind i bygningen bevæbnet med maskinpistoler. Det er i skrivende stund ikke bekræftet af politiet.

Kort efter dette udtalte politiets talsmand Nils Norling til Expressen, at politiet ikke længere leder efter yderligere gerningsmænd i bygningerne.

Lidt før klokken 19.30 bekræfter politiet, at der stadig er elever inde i bygningen. Ifølge vidneudsagn fra elever til Expressen skal episoden have udspillet sig efter et »skænderi.«

Stod på scenen – fik ordre på at evakuere

En gruppe elever fortæller til Aftonbladet, at de stod på scenen i et af skolens auditorier for at øve den årlige teaterforestilling, da de fik besked på at evakuere bygningen.

Eleverne troede først, at det var en joke, men indså alvoren da de så politiet, da de gik ned på gaden, fremgår det af vidneforklaringen.

Sideløbende med skuespillet skal der have været afholdt et foredrag om kriminologi i et andet auditorium. Derfor var der rigtig mange elever tilbage på skolen i de sene timer, skriver Aftonbladet.

»Vi fik at vide af en anden elev, at skolen var blevet evakueret. Vi gemte omkring 20 personer i en hytte, indtil politiet kom og hentede os« fortæller en elev til DN.

»Jeg har kun hørt, at to personer er såret. Det føles meget skræmmende og ubehageligt. Det værste er, at folk, du kender, stadig er på skolen. Det føles forfærdeligt.«

Nordfront afslutter den direkte dækning klokken 21:30, da der ikke ser ud til at komme flere oplysninger. Redaktionen følger fortsat sagen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //