Mænd tænker næsten hver dag på det Romerske Imperium

SOCIALE MEDIER: En kvinde spurgte i et indlæg på Twitter, hvor ofte mænd egentlig tænker på det Romerske Imperium. Hendes indlæg har fået tusindvis af svar fra kvinder, der er forvirrede over, at deres mænd tænker mere på Rom end f.eks. huslige pligter.

Det Romerske Imperium har ikke eksisteret i over 1500 år, men det ser ud til, at riget, der havde sit magtcenter i Rom, også kaldet “den evige stad,” aldrig har forladt vores bevidsthed – eller i det mindste ikke mange mænds tanker.

I et indlæg på Twitter (X), der er blevet delt meget de seneste dage, spørger en kvinde sin partner, hvor ofte han tænker på det antikke Rom. Mange kvinder, der har svaret på indlægget, har også spurgt deres mænd, hvor ofte den evige by forekommer i deres tanker. Tråden har på nuværende tidspunkt tusindvis af svar fra kvinder, hvor de fleste ifølge The New York Times har svaret, at deres mænd tænker på det Romerske Imperium “hele tiden” og “hver dag.”

En anden kvinde, der svarer på indlægget, beklager sig over, at hendes mand ikke kan vaske tøj ordentligt, samt hun fortryder, at hun stillede spørgsmålet til at begynde med, da hun nu er nødt til at høre på sin mands interne monolog om Rom.

Den italienske fascistleder Benito Mussolini brugte også historien om det Romerske Imperium i sine taler og i den måde, han fremstillede sig selv og sine sortskjorter på. Mussolini lod også bygge en vej, Via dei Fori Imperiali, gennem det gamle Roms bykerne, hvor fascisterne ofte marcherede.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //