Magtbalancen i Mellemøsten er ved at skifte – “alvorlig og farlig udvikling for Israel”

MELLEMØSTEN: Købet af Sukhoi Su-35 af Rusland menes at give luftvåbnet et stort løft i et sanktionsramt Iran, som i øjeblikket kæmper for at skaffe reservedele til sin aldrende jagerflyflåde. Dette følger også en stor ny aftale mellem Iran og Saudi-Arabien om et nyt fredeligt forhold, som Kina hjalp med at forhandle.

Jagerflyet Sukhoi Su-35 S, Foto: Anna Zvereva (CC BY-SA 2.0)

Nordfront skrev i slutningen af ​​december om en forventet forestående russisk levering til Iran af jagerflyet Sukhoi Su-35 , det fly, som Rusland først brugte i Syrien, og som med succes blev brugt dér som luftafdækning for kampflypatruljer, da flere tyrkiske og israelske fly blev tvunget ud af det syriske luftrum. Rusland bruger i øjeblikket dette kampfly i sin igangværende konflikt med Ukraine. En købsaftale mellem Rusland og Iran vedrørende dette fly er nu blevet udarbejdet, rapporterer det officielle iranske nyhedsbureau IRNA .

Styrkede bånd
I løbet af det seneste år har Teheran knyttet stadig stærkere bånd til Moskva i en række forskellige sektorer – militæret er ingen undtagelse. Samtidig har Kiev beskyldt Teheran for at forsyne Moskva med “kamikaze-dronen” Shahed-136 , som Ukraine påstår er blevet brugt i russiske angreb på civile mål i Ukraine – en anklage Iran afviser. I december advarede Pentagon-talsmand John Kirby om, at Rusland med sikkerhed har til hensigt at sælge Sukhoi Su til Iran. Talsmanden henviste til rapporter om, at iranske piloter lærte at flyve disse kampfly i Rusland, og at Teheran vil modtage flyene i de kommende år, hvilket, han forklarede, ville “betydeligt styrke Irans luftvåben i forhold til landets regionale naboer”.

Aldrende flåde og fornyede sanktioner
Luftvåbnet i det sanktionerede Iran råder i dag over gamle, udtjente kampfly og har i lang tid kæmpet for at skaffe reservedele, så disse fly kan holdes i luften. Denne pensionerede flåde består hovedsageligt af russiske MiG- og Sukhoi-jagerfly fra sovjettiden, samt nogle kinesiske fly, herunder F-7. Nogle amerikanske F-4 og F-5 kampfly, der går tilbage til før den islamiske revolution i 1979, udgør en anden del af landets flyvevåben. USA begyndte at genindføre sanktioner mod Iran i 2019, et år efter dets ensidige tilbagetrækning fra Irans atomaftale under daværende præsident Donald Trump. 2015-aftalen, formelt kendt som Joint Comprehensive Plan of Action ( JCPOA) gav Iran fritagelse for internationale sanktioner til gengæld for at begrænse landets formodede atomprogram.

Iran, Saudi-Arabien, Israel, USA, Rusland og Kina
I fredags bragte Iran og Saudi-Arabien en overraskende nyhed om en aftale om at “normalisere” deres forhold efter hæmmelige forhandlinger i Kina. Aftalen kom som et chok, da de to lande har været på modsatte sider af flere større konflikter i Mellemøsten over mange år. F.eks. har Iran støttet Houthi-bevægelsen i Yemen, som Saudi-Arabien er i krig med, en krig der nu kan komme til ende. Også i Libanon har konflikten mellem Saudi-Arabien og Iran haft stor indflydelse. Libanon har tidligere haft et tæt samarbejde med Saudi-Arabien, men dette forhold blev gradvist dårligere, hvilket kulminerede i en større politisk krise mellem de to lande i 2017. Krisen skyldes ifølge Saudi-Arabien, at den iransk-støttede gruppe Hizbollah er for magtfulde i Libanon. Denne konflikt, samt flere mindre lignende konflikter i Irak og Syrien, kan nu også komme til ende.

Hvis aftalen mellem Iran og Saudi-Arabien holder ændres magtbalancen i Mellemøsten drastisk. Israelske politikere var hurtigt ude for at udtrykke deres dybe bekymring. Ifølge den tidligere israelske premierminister og nuværende oppositionsleder Yair Lapid er dette “sammenbrud af den regionale forsvarsmur, som vi begyndte at bygge mod Iran, … [som, red. ] afspejler den fuldstændige og farlige fiasko i den israelske regerings udenrigspolitik”. En anden tidligere israelsk premierminister Naftali Bennett kalder også udviklingen for en “alvorlig og farlig udvikling for Israel [og en, red.] politisk sejr for Iran… Dette giver et fatalt slag i bestræbelserne på at opbygge en regional koalition mod Iran”.

Nordfront har tidligere rapporteret, hvordan Israel er i panik over et tættere militært samarbejde mellem Rusland og Iran, men den nye aftale med Saudi-Arabien styrkes Iran nu yderligere. Også Kina synes at stå stærkere, da de for alvor har etableret sig som en ledende diplomatisk magt. Amerikanerne bliver nu opfordret af israelerne til at blive mere aktive i Mellemøsten, da andre lande vil udfylde hullet efterladt i amerikanernes sted, hvilket er dårligt for Israel.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Ja tak.
  Går den rigtige vej.
  Passer også med Albert Pikes forudsigelser om ww3….bliver et opgør mellem jøder & muslimer…så, fronten i Ukraine er nok ikke hoved-fronten på sigt..den vil nok være ” mere sydpå “…og med Rusland, Kina, Iran og evt Saudi…så er jøde smovsene i pænt undertal og ved at være omringet 360 grader…mangler lige at få muslimske Tyrkiet i nord med..hvornår mon Erdogan indser at Nato er en vild and ?

 • Så kan man vel iøvrigt undre sig over, at begge ” lejre ” ikke har mere fantasi end, at kampflyene har samme numre :
  USA F-35.
  Rus Sukhoi-35.
  ??

  • Adålf Hitler med Å says:

   Russerne er også bare nogle jødecucks. Det skal man ikke ét sekund betvivle. Hele Ookraine krigen er ikke andet end oprettelsen af Israel 2.0. Jøderne fik aldrig Europæerne med på Israel-tilbedelsen, men 99% af Europæerne tilbeder Ukraine, som var de vores herrefolk. Det er dét, Ukraine-krigen har til formål. Ukraine er en jødenation, nærmest på ligefod med Israel. Godt nok er der ikke lige så mange jøder per capita, men de har samme greb om magten. 3 ud af 4 præsidentkandidater ved det Ukrainske præsidentvalg i 2019, var jøder. Siger lidt det hele.

   Jøderne indså, at uanset hvor meget propaganda de smed Europas vej, så købte vi den ikke. Så derfor startede de krigen i Ukraine, så vi kan se dem som ofre – hvilket den hvide, ukraniske befolkning naturligvis, og beklageligvis også er blevet til, men det har kun det ene formål, at vi skal tilbede en jødisk konglomeration.

   Så du DR nytårsaften? På Rådhustårnet var der det ukrainske flag. Var Dannebrog at finde? Nej.. Selvfølgelig ikke. Kun det ukrainske flag. Ikke engang de to flag side om side. Kun 100% ukrainsk tilbedelse. Vores politikere er nogle folkeforrædere, der fortjener at hænge og dingle i Københavns mange lygtepæle. De kærer sig ikke for dig eller mig. De kærer sig kun for deres jødiske herrefolk. Det sjove er, at de fleste af dem ikke engang er klar over, hvad de foretager sig. De er blot produktet af årtiers hjernevask. Desværre, så er der kun én kur mod denne slags.

 • Adålf Hitler med Å says:

  Jeg håber inderligt, at Israel bliver tilintetgjort. Jøderne er djævlens håndlangere, og de fortjener al den ondskab dette univers kan kaste deres vej. Fucking kakerlakker.

 • Anti-Zionisten says:

  Hvis jeg kunne navngive et dansk jægerfly, så skulle det hedde jødeknuseren-88. Dette er selvfølgelig en reference til at flyet vil knuse Israels luftvåben helt lovligt i en legitim krig mod en ilegitim terrorstat i Mellemøsten (@PET det er dermed ikke en opfordring til vold).

 • Meget enig.
  Vi havde dog også senest 2 ud af 3 kandidater til statsminister posten som var jøder, Ellemann og Pape..den sidste sågar en homo…og måske endda MF i den lejer også ?
  O-D-I-N .net havde engang en fin optegnelse over hvor mange af de 179 i DK Tinget som har jødisk eller øst europæisk indvandre baggrund…det lignede ca 80 %.

  • Hvad blev der af ODIN net websiden? Det var en kæmpe side med meget information som måtte skifte domænenavn (flere gange?) – det er åbenbart for farligt at have frit tilgændeligt info om jødisk magt liggende!

 • Hverken Ellemann eller Pape Poulsen er jøder, men de er begge forrædere.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //