Magtmisbrug af politiet imod en mand der blev sigtet for §266b, racismeparagraffen

SAMFUND: Politisk dissident bliver udsat for magtmisbrug af Sydøstjyllands politi. Kasper blev sigtet for racismeparagraffen, derefter påbudt om at møde op på politistationen for at give fingeraftryk, foto og DNA-prøve. Politiet anholder dog Kasper inden fristen er ovre, for at tage ham med på politistationen. 

Skærmbillede fra Lars Andersens video.

Den 21/10 2019 blev den 55 årige Kasper fra Jylland sigtet for overtrædelse af straffelovens §266b, altså den såkaldte racismeparagraf. Det blev han fordi han delte et billede af en kvinde i tørklæde akkompagneret med en tekst, der ikke længere fremgår på facebook, så jeg kan ikke vise den her, og jeg ved ikke, hvad den handlede om. Men §266b er jo den såkaldte krænkelsesparagraf, der kriminalisere det, at forhåne mennesker med afsæt i deres religiøse tilhørsforhold. Sådan indleder Lars Andersen sin video “Ren chikane: Politiet vil have DNA fra indvandringskritiker, der har postet billede på nettet”.

Kasper blev sigtet for overtrædelse af straffelovens §266b den 21/10-19, og blev i den sammenhæng påbudt at møde ind på politistationen inden d. 04/11-19 for at få taget fingeraftryk, foto og DNA-prøve, noget der er totalt ubrugeligt i efterforskningen af en tankeforbrydelse på internettet. Politiet anholder Kasper d. 31/10-19 og tager ham med på politistationen, inden fristen var ovre, for at få ham til at give de efterspurgte prøver.

Den paragraf Kasper er blevet sigtet for lyder sådan her:
§ 266 b

Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

“Politiet kan lovligt forlange, at folk afgiver foto, fingeraftryk og DNA-prøve, hvis den forbrydelse de er mistænkt for, har mere end 1 år og 6 måneder i strafferammen. Det har §266, den har nemlig 2 år i strafferammen. Det usædvanlige kommer ind der, at politiet forlanger foto, fingeraftryk og DNA for en forbrydelse, hvor det absolut ingen relevans har. ” Sådan forsætter Lars Andersen i sin video og tilføjer “Det har kan udelukkende ses som en magtdemonstration fra politiets side, fordi man prøvet at genere en person så meget som muligt, uagtet at man overhovedet ikke har brug for de her ting som efterforskningsskridt.”

Lars Andersen pointere også, at dette ikke er en enlig svale. “Det vi ser er en del af en tendens til at myndighederne og politiet, i højere og højere grad tjener andre interesser end danskernes interesser. Politiet og myndighedernes meget nidkære forhold til at forfølge islamkritikere, indenfor og udenfor lovens grænser, nærmest hober sig op i år”

KILDE:
Lars Andersens video


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Christian says:

  Politiet har åbenbart ikke nok at lave… hmmm?

  • Asbjørn Nielsen says:

   Enten det, eller også er det vigtigere at undertrykke kritik af indvandring end at løse knivstikkerier. en af de to 🙂


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //