Manden – det naturlige testosteron

SUNDHED: En gæsteskribent fortæller her lidt om vigtigheden for os mænd, at holde vores naturlige testosteronproduktion så høj som muligt, og så længe som muligt.

Det er vigtigt på mange områder for en mand at pleje sin naturlige testosteronproduktion. Som man kan se i grafen ovenover, topper mandens testosteronniveau i 26-års alderen, og falder støt hele livet.

For lavt testosteron kan medføre fedme, mindre muskel- og knoglemasse, færre røde blodlegemer, hjertekarproblemer, mindre sexlyst samt dårligere humør og hukommelse.

Mandens natur er at etablere, beskytte og forsørge en familie, men nutidens marxistiske verdensbillede påvirker den nordiske mand til det stik modsatte. Det er sjovt nok disse der gør en rigtig mand, og får kroppen til at producere en masse testosteron. Dette vil jeg uddybe senere i teksten.

Vi kender alle typen, der ikke kan tage vare på sig selv, og er afhængig af velfærdsydelser, som aldrig har udrettet noget på egen hånd, og pigerne væmmes af dennes vattede udsende. Disse mænd er som oftest marxister eller lignende, og i akut underskud af testosteron.

Hvorimod den stærke og beskyttende mand, der kan kreere alt med de bare næver, er netop det kvinden søger. Testosteron er lig med styrke og selvtillid hos manden.

Det er tusindvis af års udvikling og genetik, der styrer os mennesker; urmennesket i os alle. Helt tilbage fra, da vi var samlere og jægere, var målet overlevelse. Kvindens naturlige rolle er at holde sammen på familien, og føre slægten videre, hvorimod mandens rolle er at beskytte og forsørge familien. Dette er den naturlige del, der forbinder manden og kvinden i harmoni, og det skal der selvfølgelig værnes om i det nye Norden.

Et lavere testosteronniveau kan skyldes mange ting som:
Overvægt, stress, dårlig kondition, inaktivitet og søvnmangel, udover det kan din kost også påvirke din krops produktion af hormonet.
Testosteron produceres i testiklerne, hvor Leydig-celler omdanner kolesterol til testosteron, der sendes rundt i kroppen via blodbanerne, hvor det har indflydelse på mange af din krops funktioner.

Dette var lidt om grundene til at øge din testosteronproduktion, og jeg vil nu komme med nogle gode råd, som er delt op i to grupper; det du kan spise og det du selv fysisk kan gøre:

Østers
Østers har i århundreder været forbundet med en højere libido(sexlyst), men de videnskabelige beviser er mildest talt tvivlsomme. Til gengæld har østers et højt indhold af zink, der har betydning for testosteron-produktionen.

Olivenolie
Leydig-cellerne producerer som sagt testosteron af kolesterol. Og et argentinsk studie viser, at kokosolie og olivenolie tilsyneladende hjælper cellerne til at absorbere mere kolesterol.

Druer
En klase røde druer hver dag har vist sig både at øge testosteron-niveauet og forbedre din sæds evne til at svømme – som er mest relevant, hvis du ønsker at få børn.

Torskerogn
Indholdet af D-vitamin i rognen kan højne testosteronniveauet med op til 90 procent. Hvis du ikke er vild med torskerogn, så skal du overveje at vælge magre fisk med et lavt omega-3 indhold. Omega-3 er godt for dit hjerte, men ikke nødvendigvis for dit testosteron-niveau.

Granatæbler
Et studie viste, at granatæblejuice øger spyttets testosteronniveau med gennemsnitligt 24 procent og forbedrer humør og velvære hos både raske mænd og kvinder.

Oksekød
Behøves der at skrives noget her?

Broccoli
Et forhøjet østrogenniveau fører til fedtophobning og kan forstyrre muskelvæksten. Broccoli, kål og rosenkål indeholder høje niveauer af indol-3-carbinol, som efterligner og konkurrerer med kvindelige østrogener om at påvirke kroppen. Indol-3-carbinol optager så at sige pladsen, så østrogener ikke kan komme til. I et klinisk studie, næsten halverede indol-3-carbinol det kvindelige hormon østradiol hos mænd

Æg
Æg har et højt indhold af kolesterol og hører også til i den øverste halvdel over zink-indhold. Dertil kommer et højt proteinindhold. Kolesterol og zink findes nærmest kun i æggeblommen, der også indeholder ca. en halv gang mere protein end æggehviden. Undersøgelser har vist, at kolesterolindholdet i æg ikke forhøjer det dårlige kolesterolindhold i blodet, og at det ikke ændrer på hjertekarsundheden.

Undgå for mange kulhydrater
Mange mænd med lavt testosteron spiser for mange kulhydrater og for meget junkfood, som kan gøre det næsten umuligt at øge testosteron. I stedet anbefales en sundere kost, der er rig på sunde fedtstoffer (herunder avocado, kokosolie og vild laks), der har bevist at bidrage til at opbygge muskler og øge testosteron.

Træn mere
Testosteron er vigtigt for muskelmasse og styrke, som vi alle ved, og det er faktisk gensidigt. Dine muskler kan nemlig gennem intens træning øge testosteronniveauet i din krop.

Reducer stress
Når din krop er stresset, fokuserer den på at frigive kortisol, der begrænser kroppens frigivelse af andre hormoner herunder testosteron.

Sov bedre
At få nok søvn, samt at sove på det rette tidspunkt, er to af de mest effektive, naturlige måder at hæve testosteron på. At få en bedre nattesøvn er også med til at reducere stress og giver dig energi.

Skab noget
At skabe noget med dine hænder, som at bygge et hus eller fælde et træ, er altbetydende for testosteronproduktion, hvorimod den ”moderne mand” med et stillesiddende job, og ude af stand til at lave noget selv, har med sit lave testosteron, og forhøjet østrogen i kroppen, meget stor risiko for at få forstørret brystkirtler – såkaldte mandepatter.

Nedlæg din kvinde
Foruden at hæve dit testosteronniveau enormt meget, så er det netop det, som urkvinden i hende vil have.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Rigtig god artikel. Sund krop giver sundt sind

 • Rigtig god info, viden om testosteron er meget vigtigt.

 • Tak fordi du vil skrive denne artikel. Disse bud vil hjælpe ,mig meget.

 • De fleste “mænd” er desværre en flok soyboys. Bliver sgu svært at vende den udvikling.

  Desværre er mange kvinder efterhånden også så hjernevasket af kulturmarxismen, at de foretrækker Cafe latte sluprende homotøser i skinny jeans, fremfor rigtige mænd.

  Maskulinitet anses for at være farligt nu. Det er dét de kalder “toxic masculinity”. Syg verden, vi lever i.

 • God artikel med gode tips til hvordan man kan øge testosteron den naturlige vej


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //