Massedød i Donbass: Ukraine mister 1000 mand hver dag

UKRAINEKONFLIKTEN: Ukraine oplever store tab i krigen mod Rusland, som i øjeblikket er koncentreret i de østlige dele af landet. Ifølge en artikel i The Guardian dør eller bliver så mange som 1.000 ukrainske soldater såret hver dag.

Den russiske artilleritaktik efterlader store ødelæggelser. Billede fra byen Mariopol. Foto: Mvs.gov.ua, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

I stedet for at rykke hurtigt frem over store dele af Ukraine med risiko for store tab til følge, har Rusland i stedet koncentreret sin militære indsats omkring de østlige dele af Ukraine.

På nuværende tidspunkt går Rusland og dets allierede langsomt men støt frem ved at bombardere ukrainske stillinger med artilleriild, som har påført det ukrainske militær enorme tab.

Samme taktik blev brugt i havnebyen Mariopol, som stort set er blevet ødelagt af artilleri efter omfattende angreb fra tropper tilhørende Folkerepublikken Donetsk og Tjetjenien.

Ifølge en artikel i The Guardian dør op mod tusinde ukrainske soldater, bliver såret eller tages til fange hver dag. På en måned er 20.000 soldater på ukrainsk side gået tabt.

Samtidig er anslået 15.000 til 20.000 af de omkring 150.000 russiske soldater faldet eller blevet såret siden krigen begyndte i slutningen af ​​februar.

Ifølge The Guardian har den russiske side 10-15 gange mere artilleri end den ukrainske, hvilket giver en stærk fordel i det, der har udviklet sig til en artillerikrig.

Derudover når det ukrainske artilleri ikke så langt som det russiske, og Ukraines forsøg på at skaffe vestligt artilleri er mislykkedes. Vadym Skibitsky, der er vicechef for Ukraines efterretningstjeneste, har også udtalt, at de snart løber tør for ammunition, og at de er helt afhængige af vestlige bidrag.

Den russiske taktik fører til væsentligt færre tab, men efterlader så meget desto mere ødelæggelse. Ikke kun i tilfælde af faldne og sårede ukrainske soldater, men også civil infrastruktur.

Spørgsmålet er ifølge mange nu, hvor længe Ukraine kan modstå den russiske offensiv, før de er tvunget til at forhandle med Rusland. Ukraines jødiske præsident Volodomyr Zelenskyj har i interviews indikeret, at vestlige magter, som hidtil har sponsoreret Ukraines krigsførelse, er ved at udvikle planer for at skabe fred bag ryggen på det ukrainske regime.

Kilder:
The Guardian


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //