Massestrejker i Frankrig imod reformer i deres pensionssystem – De gule veste deltager

UDLANDET: Der var omkring 245 demonstrationer over hele Frankrig. Næsten 6000 politibetjente blev indsat i Paris, for at holde kontrollen.

Franske SNCF-jernbanearbejdere som strejker deltager her på et møde på Gare du Nord jernbanestationen i Frankrig, 5. december 2019. Taget fra ABC News

Massestrejker, der finder sted over hele Frankrig mod foreslåede pensionsreformer, har haft alvorlige konsekvenser for transporttjenesterne og bragt Paris til næsten stilstand torsdag.

Næsten 6.000 politifolk er blevet mobiliseret i den franske hovedstad til at tackle den strejke, som forventes at være den største, landet har set i årevis.

Strejker fra en række forskellige brancher, herunder sygeplejersker, rejsearrangører og advokater, deltager i generalstrejken i hele landet. En række demonstranter fra de gule veste er også set som en del af demonstrationerne. 245 demonstrationer finder sted i hele Frankrig ifølge arrangørerne, der i øjeblikket ikke har fastlagt nogen slutdato for generalstrejken.

Strejkerne er ikke direkte knyttet til den de gule veste, der har set anti-regerings demonstranter rutinemæssigt gå på gaderne, nogle gange sammenstøder voldeligt med politiet siden november 2018.

I stedet strejker franske arbejdere imod de foreslåede ændringer af landets pensionssystem af den franske præsident Emmanuel Macron.

Macron lovede i sin valgkampagne at flette de snesevis af forskellige pensionsordninger for forskellige beskæftigelsessektorer til et universelt system, som modstandere siger, at visse industrier mister tab. I det nuværende system er der ingen fast pensionsalder med pensioner, der i stedet indsamles efter en minimumsbidragsperiode til en pensionskasse.

Det kan ændre sig under de foreslåede reformer, der blev fastlagt i en rapport i juni af højkommissæren for pensioner, Jean Paul Delevoye. Reformerne er endnu ikke afsluttet, men en række nye forslag offentliggjort i slutningen af november har udløst en bølge af vrede over hele landet.

”Regeringen gør sit yderste for at begrænse virkningen af strejken,” sagde premierminister Edouard Phillipe i en erklæring.

90% af togrejser blev aflyst landsdækkende inden strejkerne, sagde talsmanden for den nationale jernbanetjeneste, SNCF, på en pressekonference tirsdag. Der har været 285 flyaflysninger og 288 forsinkelser med flyvninger ind og ud af Paris, ifølge Flightaware.

Demonstrationerne har også påvirket de vigtigste turistattraktioner. Eiffeltårnet er blevet lukket på grund af den nationale strejke ved Eiffeltårnet ifølge sit websted.

Mange parisere har valgt at cykle til arbejde på grund af alvorlig forstyrrelse af byens transporttjenester torsdag. Enorme skarer samlede sig i byens centrum med skilte, der opfordrede regeringen til at afvise de foreslåede pensionsændringer.

Jérôme Rodrigues, en af nøglefigurerne i de gule veste, fortalte ABC News, at han mente, at han ikke havde andet valg end at deltage i demonstrationerne.

”Gule veste investerer i nutiden og fremtiden,” fortalte han ABC News. ”I dag har vi en demonstration, der svarer til vores credo… som private arbejdere har vi så lidt tilbage. Vi er nødt til at beholde det. ”

Jérôme Rodrigues i Paris 26. januar 2019 efter han blev såret af politiet under en demostration.

Frankrigs President Emmanuel Macron har arbejdede for Rothschild investeringsbank fra 2008 til 2010, hvorefter han startede sin politiske karrierer. Ifølge Politico sagde 64% af franskmændene, at de ikke kunne lide Macron i starten af november.

Hvis du vil vide mere om nogle af de problemer, som de gule veste ser i Frankrig i dag, så kan du se denne populære musikvideo. Der er danske og engelske undertekster.

KILDER:
ABC NEWS
RFI
FT
Politico


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Det Franske folk er et Germansk/Keltisk revolutionært folk! Der kan AFA Danmark godt ligge sig ned!

  For blod og jord! (Ikke for masser af utaknemelige nederdrægtige ikke hvide.. lmao.)

  Det er sådan kampgejsten er i det franske folk!

  Læste også en artikel om et dansk chimpout, efter nogle østmuggier havde overfaldet to danskere, der ville dokumentere dårlige arbejdsforhold. TID TIL AT DØ! Haha. Den tid kommer også til det store hele, af det danske folk!

  Allerede nu, vil 28% smide lorte perkere ud af DANMARK! Dejligt.

  Deres tid er lånt og fremtiden er fortiden! Hil Sejr!

  • Og det er vigtigt at huske, at det aldrig er flertallet, der har været startskuddet på en revolution!

   Bare et par hundrede tusinder af danskere! eller måske mindre! af gode ordentlige folk, der kan og vil kampen, til sidste ende, kan påvirke en hvid revolution, i vore kære Danmark, som der er blevet totalt misbrugt af horderne af orker lignende mennesker, vi har åbnet porten for.

   Ja, de skal nok for deres abehaler mellem benene, når vi siger nok er nok!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //