Massive protester mod kommunistdiktaturet i Kina

KINA: Folkemasser kræver, at det kinesiske kommunistparti afsættes i kølvandet på regeringens strenge coronaforanstaltninger.

Mindehøjtidelighed i Nanjing for brandofrene i Ürümqi. Foto: Twitter/@whyyoutouzhele.

Protester er brudt ud over hele Kina over coronarestriktioner, hvor folk kræver at Xi Jinping og kommunistpartiet træder tilbage, efter at mindst 10 mennesker blev dræbt og 9 såret i en brand i en boligblok i Ürümqi, Xinjiang Autonome Region, hvor folk var blevet nægtet at forlade deres hjem. Brandberedskabet skal også have taget lang tid, fordi brandvæsenet skulle iføre sig beskyttelsesdragter og forcere hegn for at nå frem. Det skete samtidig med, at der blev afholdt protester uden for en iPhone-fabrik i Zhengzou, hvor ansatte har været holdt i karantæne uden mad siden oktober.

Studerende har holdt møder på flere universitetssteder og hængt plakater op, der opfordrer til at sørge over de døde og protestere mod corona-foranstaltningerne. Regeringsfjendtlige budskaber siges også at være blevet spredt i chatgrupper. I flere byer har indbyggere i afspærrede kvarterer revet hegn ned og gået på gaden for at protestere.

I videoer og billeder, der spredes på sociale medier, fremgår det, at studerende har krævet demokrati, lovstyre og ytringsfrihed. Adskillige mennesker er blevet anholdt, og antistatslig indhold på nettet er blevet fjernet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //