McDonalds mister indtægter på grund af sin støtte til Israel

VERDEN: Krigen i Gaza har haft en “betydelig påvirkning” på McDonalds både i Mellemøsten og andre regioner. Virksomhedens ledelse indrømmer nu, at de problemer, de står over for, skyldes “misinformation”.

Foto: McDonalds (CC BY 2.0)

McDonalds ejes delvist af det jødiske investeringsselskab Blackrock, og i Israel har fastfoodkæden givet gratis mad til israelske soldater og politibetjente. Dette er blevet bemærket af den antizionistiske boykotbevægelse Boykot, desinvestering og sanktioner (BDS), hvilket har resulteret i alvorlige tilbageslag for McDonalds i Mellemøsten.

I et opslag på Linkedin skriver McDonalds-direktøren Chris Kempczinski, at “flere markeder i Mellemøsten og nogle regioner udenfor oplever en betydelig forretningspåvirkning” på grund af det, han kalder “misinformation” om fastfoodkæden.

Det er endnu ikke kendt, præcist hvor mange penge McDonalds har mistet, men virksomheden har nu indledt et søgsmål mod BDS i Malaysia for spredning af “falske og ærekrænkende udtalelser”. Dette skyldes, at antizionistiske aktivister i landet deler indlæg på sociale medier om, hvordan McDonalds støtter folkemordet på palæstinensere i Gaza.

I februar vil McDonalds præsentere en indtægtsrapport, skriver RT, hvor man forventer at kunne se, hvor meget virksomheden har tabt på boykotten.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Jødisk eller ej. Kunne aldrig finde på at spise det affald mere. Det kan vel nærmest ikke kaldes mad ?

  • Det ville være synd at kalde det mad, ja.

  • Hvad er mad? Selv vores grøntsager og bønner er genmanipulerede og proppet med gift.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //