Medierne spreder idiotiske konspirationsteorier

DEBATINDLÆG: Norges største avis VG, samt mange andre medier, hævder, at Rusland sprængte deres egen infrastruktur i luften. De kan dog ikke forklare hvorfor.

“Putin på fisketur”. Foto redigeret: Putin: Presidential Press and Information Office, (CC BY 4.0), baggrund: offentlig ejendom.

Et af de mere tydelige tegn på det professionelle norske kommentatorers tilbagegang er den stadig mere belastende følelse, jeg sidder tilbage med, når jeg læser kommentarer fra, hvad der formodes at være kommende journalister, men som giver indtryk af at være skrevet af mentalt retarderede. Et sådant eksempel er Det er »ikke usædvanligt, at mistanken går på ham«  offentliggjort i VG tirsdag med et billede af en smilende Vladimir Putin .

Kommentaren fremfører, hvad der kun kan beskrives som definitionen af ​​en konspirationsteori, nemlig at Rusland sprængte sine egne rørledninger i luften i en form for »hybrid krigsførelse«, præsenteret uden hverken beviser eller spor og en logisk struktur, der ikke engang giver intern mening.

For ingen tror, ​​det er et uheld. Russerne taler også om mulig sabotage.

Nogen har lavet flere huller i de enorme rør med vilje og ladet gassen lække ud. Rørene bliver nu ubrugelige denne vinter.

Hvem der står bag, er ikke afsløret. Der er mange modstandere af disse rør. Alt fra Donald Trump til miljøforkæmpere har været modstandere af dem. Polen og Ukraine kæmpede også i sin tid mod byggeriet.

Men polakkerne tror, ​​at det er russerne.

Og det er ikke unaturligt, at der er mistanke. Eksperterne hævder, at en stærk aktør, såsom en stat, står bag så stor en aktion. Putins regime bruger gerne gas som våben. Og skaber kaos og usikkerhed.

Ja, jeg gætter på, at det ikke er unaturligt, at mistænksomhed går i den retning, hvis du er en komplet idiot og har tilbragt de sidste par årtier i et hermetisk lukket liberalt-totalitært ekkokammer med at rable om din egen propaganda om, at Vlad er Adolf Hitler reinkarneret.

Hvis du derimod ikke er nogen af ​​disse ting, så kan du måske, ligesom jeg, se et lille hul i denne hypotese.

Rusland og Vesten er låst i, hvad der kun kan beskrives som en økonomisk krig. Vlad har gas. Europa har brug for gas, og trods gentagne påstande fra Ursula von der Leyen har de ikke været i stand til at erstatte russiske leverandører med andre kilder. Gassen går gennem rørledningen kendt som Nord Stream 1. I begyndelsen af ​​september lukkede Vlad ned for Nord Stream 1, fordi der ifølge ham selv mangler kritiske dele pga. vestlige sanktioner (som, lad os være ærlige, nok er noget bullshit).

Så ja, Vlad brugte uden tvivl gas som våben. Hans evne til at gøre dette afhænger dog af, når tyskerne har tømt deres lagre engang denne vinter og har massedemonstrationer i gaderne over konstante strømafbrydelser, at han kan genåbne rørledningerne. At tvinge europæiske ledere til forhandlingsbordet med løftet om endnu en gang at åbne for naturgas virker ikke så godt, hvis der er flere massive huller i rørledningerne, der kan levere gassen, gør det?

Men hvorfor skulle de ødelægge deres eget gasrør?

Som jeg påpegede ovenfor, er der ingen logisk grund til, at de ville gøre dette, men lad gå. Lad os høre det.

Rusland kan ikke længere skræmme Europa på samme måde som før ved at drosle gassen. For det har de alle sammen gjort.

Putins folk har sagt, at gaseksporten i disse rør ikke vil genoptages, før Europa ophæver sanktionerne mod Rusland.

Det var et forsøg på afpresning. Hvilket ikke er lykkedes.

Det lykkedes ikke, fordi Vlad formentlig lavede den meget naive antagelse, at den tyske regering ikke ville være villig til at afindustrialisere deres egen økonomi og dermed ødelægge hele EU’s grundlag over en etnisk konflikt i det østlige Ukraine. Hvem forventer, at vesteuropæiske regeringer gør, hvad der er fuldstændig imod deres egen befolknings interesser og derefter marcherer hovedkulds ned i afgrunden, fordi det er det, USA ønsker?

Ikke denne »nazist«, det er helt sikkert. Jeg mistede troen på, at vestlige regeringer gør, hvad der giver logisk mening for år siden.

Derudover har russerne problemer med deres egne fulde lagre. De ved ikke, hvor de skal gøre af gassen.

Tidligere på efteråret blev det opdaget, at russerne simpelthen brændte deres gas af i Den Finske Bugt.

De har alt for meget af det. Og intet sted at sælge det. Det er til Europa, at rørene går.

Wow. Så meget gas, at de simpelthen er nødt til at brænde det op. Det lyder som om en funktionel rørledning til lande, der har desperat behov for nævnte gas, ville være meget værdifuld at have lige nu.

Lad os sprænge den i luften!

Og nu siver den russiske gas ud flere steder nær den danske ø Bornholm.

Der er ikke eksporteret gas i disse to rør for nylig. Ét rør er aldrig blevet brugt, da Tyskland stoppede åbningen, da russerne invaderede Ukraine.

Det andet rør er nede for “vedligeholdelse”, som er et rent påfund af russerne.

Okay. Jeg venter stadig på det geniale argument om, at russerne sprængte deres egen strategisk værdifulde infrastruktur i luften.

Dette ligner hybrid krigsførelse, dvs. krig, der finder sted andre steder end på slagmarken, uden regulære soldater.

Og det er ikke første gang, der er mistanke om sådan noget. På det seneste er droner blevet opdaget omkring norske olie- og gasinstallationer.

Hvis man tror, ​​at russerne står bag, giver det mening, at de ikke angriber eksempelvis norske gasledninger. Det ville være endnu mere dramatisk og tættere på en krigserklæring.

Ja, hvis du er Vlad, hvorfor så sprænge norske rørledninger i luften, hvilket ville gøre dig til den eneste tilbageværende gasleverandør? Nej, det du gør er at ødelægge din egen infrastruktur, som du brugte milliarder på at bygge?

»Kæmp ikke mod mig, Europa! Jeg er Vladimir Putin! Jeg er så skrupskør, at jeg sprænger mit eget lort i luften!«

Men det er måske netop den fare, sabotørerne vil fremhæve. For det er en trussel mod hele det europæiske gassystem.

Interessant nok har den, der ødelagde rørene, også holdt sig uden for danskernes og svenskernes territoriale grænser. Sabotagen fandt sted i internationalt farvand. Og kun lige nøjagtigt i et af tilfældene.

Det er næppe tilfældigt.

Hvilket gør det meget interessant, at både Mette Fredriksen og Jonas Gahr Støre har været ude og diskutere den militære trussel i deres respektive lande. Næsten som om de ved, at svaret på, hvem der begik forbrydelsen, ville være yderst pinligt for alle involverede. Især hvis synderen tilsyneladende er vores »loyale allierede«.

Det er naturligvis også noget, som de norske myndigheder skal tage meget alvorligt. PST har tidligere advaret mod angreb mod norske offshore-installationer.

For vi har gasrør til kontinentet. Og norsk rørledningsgas har overtaget den russiske gass position.

Vi er nu den vigtigste leverandør af rørgas til Europa.

Havde det ikke været for norsk gas, ville energikrisen på kontinentet have været endnu mere alvorlig.

For Rusland er det dårlige nyheder, at en god del af deres gas kan erstattes.

Så hvad de siger er, at det eneste logiske mål for russisk rørledningssabotage ville være norske rørledninger? Og præcis hvordan understøtter dette hypotesen om, at de ville sprænge deres egne rørledninger i luften i stedet for?

Fordi Putins bedste våben er energi.

Men selvom det er hårdt i Europa nu, fylder kontinentet sine gasreserver til randen. De køber gas fra andre lande og planlægger at spare så meget på forbruget, at de kan klare sig uden Putin.

Hvis de med »cope« mener rullende strømafbrydelser, der vil fastfryse gamle og svagelige over hele Europa denne vinter, så ja, tyske pensionister kommer til at have det som blommen i et æg.

Putin kæmper derimod med protester og en kaotisk mobilisering.

Ja, det var hvad… et par tusinde demonstranter i gaderne i et land med over 140 millioner mennesker? Jeg er sikker på, at Vlad ryster i bukserne. Men nu har han været blot en uge fra at bliver væltet i de sidste syv måneder, så jeg begynder at få en snigende mistanke om, at det er febrilsk ønsketænkning.

Det er et trist kapitel, at Europa blev fuldstændig afhængig af diktatoren. Det var polakkerne, der indså dette før alle andre.

Nu har de et gasrør med norsk gas som gør dem mere frie.

Og selvom det er skræmmende, at nogen laver hul i rørene, så understreges pointen endnu tydeligere af sabotageaktionerne.

Fordi Europa ikke kan leve uden energi. Men vi kan ikke købe den energi fra Putin.

Ikke mere afhængighed af despoter i Østeuropa! I stedet vil vi være afhængige af despoter i Mellemøsten, såsom Saudi-Arabien, fordi vi ikke handler med despotiske regimer, der bomber svagere lande (*hoste* Yemen)!

Jeg ved dog ikke, hvor argumentet om, at Rusland står bag bombningen af ​​sin egen vitale infrastruktur, blev af. Jeg gætter på, at der er en implikation mellem linjerne her, at episoden er en trussel fra Rusland om at skræmme Europa. Igen, hvis det var tilfældet, hvorfor så ikke sprænge denne nye polske pipeline i luften? Fordi russerne er bange for eskalering fra NATO?

Så på den ene side er Vlad en blodtørstig galning, der kan begynde at affyre atomvåben når som helst, men han er også en bangebuks, der sprænger sin egen gasledning i luften, snarere end fjendens, fordi han er bange for, at NATO vil give ham en på trynen? Han kan ikke være begge disse ting på samme tid.

Jeg har i min tid set masser af affald publiceret i Norges største avis, og oftere og oftere siden ca. 2015, men denne tager virkelig prisen. Jeg vil aldrig mere høre fra selvretfærdige »professionelle« journalister i etablerede medier om, hvordan »det yderste højre« igen spreder konspirationsteorier. Der er ingen standard her, der løfter denne avis til et niveau over noget, der er publiceret på denne hjemmeside.

Og dette er i øvrigt den samme slags person, der ville fortælle dig, at du er sindssyg og paranoid, hvis du tror, ​​at jøder har næsten alle de mest magtfulde stillinger i Biden-administrationen, hvilket antyder, at jøder har en uforholdsmæssig stor indflydelse i den amerikanske stat.

Ovenstående vrøvl, jeg lige har dekonstrueret, er definitionen af ​​en konspirationsteori, og en yderst latterlig en dertil. Som NJP-medlem Gregory Conte påpegede i et indlæg på sin telegramkanal, at på trods af at der er hundrede konspirationsteorier omkring mordet på John F. Kennedy, er der en grund til, at ingen af ​​disse teorier siger, at Kennedy stod bag hans eget mord.

Her er en alternativ teori vedrørende Nord Stream-eksplosionerne, VG. Måske ville det give mening at rette mistanke mod det land, hvis præsidenten fremsatte tyndslørede trusler om at sprænge Nord Stream 2 i luften?

// Russleman

LÆS OGSÅ:
Nord Stream-sabotagen: Hvem har et motiv?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det kunne være et ubåd angreb

  • ja, det kunne det godt. En anden mulighed er et par dykkere med sprængstoffer, der er nemlig kun omkring 100m dybt. Men der er ingen grund til at tro, at Rusland skulle stå bag.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //