Meningsmåling: De fleste amerikanere ønsker at trække støtten til Israel tilbage

JØDISK MAGT: Mens zionismen mister kontrollen over den offentlige mening i USA, er den politiske elite standhaftig i sin ubetingede støtte til – og position for – Israel.

Folk protesterer mod AIPAC, en zionistisk organisation som kæmper for at USA skal støtte Israel. Foto: Carolmooredc (CC BY-SA 3.0)

Støtte til Israel er nu et meget polariseret spørgsmål i USA, hvilket bekræftes af en meningsmåling foretaget af Chicago Council on Global Affairs og det zionistiske Israel Democracy Institute.

Ifølge undersøgelsen, der blev foretaget i sommer, er amerikansk støtte til den jødiske stat helt væk, hvis man ser på folkets egentlige vilje.

Når de bliver spurgt om amerikansk militær støtte til Israel, støtter 50% af amerikanerne, at militære midler ikke bør bruges til operationer mod palæstinenserne, mens 45% af amerikanerne ikke har noget problem med dette.

Dem, der ønsker at trække militærstøtten tilbage, er 32% republikanere, 62% demokrater og 52% uafhængige.

Sammenlignet med tidligere meningsmålinger er der tale om en drastisk ændring og en kraftig stigning i andelen af ​​bistandskritikere i samtlige politiske lejre.

 

Synet på Israels angreb på palæstinenserne

Når det kommer til »konflikten mellem Israel og palæstinenserne«, er det kun 32% af amerikanerne, der mener, at USA bør tage stilling til Israel.

En markant forskel blev tydeliggjort, da både den amerikanske og den jødiske israelske offentlighed blev spurgt om den mulige løsning på konflikten.

Det blev konstateret, at 56% af amerikanerne og 69% af araberne i Israel støtter en to-statsløsning, hvor Vestbredden og Gaza udgør en uafhængig palæstinensisk stat.

Kun 34% af jøderne i Israel ønskede denne løsning.

Endnu mere afslørende er svarene på spørgsmålet om en potentiel en-statsløsning. Et sådant forslag blev foreslået om at inkorporere Gaza og Vestbredden og omdanne Israel til et »multiracialt demokrati«, hvor arabere i besatte områder »skulle have de samme rettigheder som jøder«.

Her støttede 60% af amerikanerne og 56% af israelske arabere forslaget, men kun 14% af israelske jøder støtter det.

Det eneste alternativ, som jøder i Israel i højere grad støtter, er opretholdelsen af ​​status quo i konflikten – som involverer regimets successive og ulovlige ekspansion med etnisk udrensning og drab på palæstinensere.

Denne mulighed blev understøttet i undersøgelsen af ​​42% af jøderne i Israel, men kun af 26% af amerikanerne og 15% af araberne i Israel.

 

Ingen multikulturalisme til Israel

Det er en velkendt kendsgerning, at verdensjødedommen uden tvivl er den højeste og mest magtfulde fortaler for racepluralisme, masseindvandring og multikulturalisme i Vesten.

Men i den jødiske stat afvises ideen om en »regnbue-nation« med et overvældende flertal, som er så ufleksible, at de ikke engang accepterer palæstinensernes lille bly krav om at have en uafhængig nation bestående af Vestbredden og Gazastriben.

 

USA: Magten i Washington forbliver upåvirket

Som denne meningsmåling foretaget af den jødiske lobby viser, er zionismen i USA hurtigt ved at miste grebet om den folkelige mening.

Hjemmesiden National Justice oplyser i sin artikel om meningsmålingen, at magtkredse i hovedstaden stadig synes at være »upåvirket af denne udvikling«.

Her var der stadig konsensus blandt demokrater og republikanere om et uudtalt forbud mod ethvert kritisk spørgsmål om zionismens principper og konsekvenser.

Her er de som før helt enige om fuldstændig ufrivillig amerikansk støtte til Israel.

Kilder:
Chicago Council
National Justice


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //