Menneskeretsdomstol afviser klage fra Said Mansour

NYHEDER: Boghandleren fra Brønshøj, Said Mansour, er den første nogensinde, som har fået frataget sit danske statsborgerskab.

Said Mansour – også kendt som boghandleren fra Brønshøj – blev fredag 4. januar 2019 udvist af Danmark og sendt med et fly mod Marokko.

Said Mansour og hans advokater har imidlertid klaget til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. De mener nemlig, at udvisningen var en overtrædelse af menneskerettighedskonventionerne, og vil gerne have dem til at tage sagen op.

I dag udsendte menneskerettighedsdomstolen så en afgørelse, hvori de afviser ansøgningen fra Said Mansour. Et enstemmigt dommerpanel giver de danske udlændingemyndigheder medhold i, at der ikke er grund til at tro, at udvisningen af Mansour var en overtrædelse af konventionerne.

Said Mansour er den første nogensinde, som har fået frataget sit danske statsborgerskab. Det fik han på baggrund af flere forskellige domme, hvoriblandt to af dem skyldes opfordring til terror. Alligevel gik der næsten to år, før han i år blev smidt ud af landet.

Kort efter udleveringen blev han anholdt og varetægtsfængslet i Marokko. Han er mistænkt for at være indblandet i terrorangrebene i den marokkanske by Casablanca i 2003. Angrebene kostede 41 mennesker livet og sårede flere end hundrede.

Kilde:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //