Mistænkt for Pentagon-lækage er tiltalt

USA: Jack Teixeira, der arbejdede med cybersikkerhed i det amerikanske luftvåben, blev tidligere i år anholdt under mistanke om at stå bag den såkaldte Pentagon-lækage. Nu er han blevet tiltalt for seks føderale forbrydelser.

21-årige Jack Teixeira arbejdede med militær efterretning. Foto: Privat

Det var i april, at FBI anholdt den 21-årige Jack Teixeira, der arbejdede med cybersikkerhed på en amerikansk militærbase. Teixeira mistænkes for at have spredt klassificerede dokumenter via Discord i det, der i medierne er blevet kaldt Pentagon-lækagen.

Lækagen afslørede flere hemmelige detaljer om krigen i Ukraine og USA’s forhold til allierede og fjender. Nordfront har tidligere blandt andet skrevet om dokumenter, der hævdede, at Mossad støttede urolighederne mod Israels premierminister Benjamin Netanyahu, og at der er stor usikkerhed i Washington om Ukraine-krigen, som ikke vises udadtil.

Jack Teixeira er nu blevet tiltalt af en føderal jury for seks punkter. Dette rapporteres af DN, der citerer amerikanske medier. Hver anklagepunkt kan resultere i op til ti års fængsel, ifølge det amerikanske justitsministerium, som Reuters rapporterer.

“Den ulovlige fjernelse, opbevaring og overførsel af klassificeret information truer vores nations sikkerhed,” siger Joshua S. Levy, fungerende føderal anklager i Massachusetts, ifølge en erklæring citeret af New York Times.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //