Modstandsbevægelsen forsvarede manifestation – Nordisk Ungdom tager afstand

MODSTANDSBEVÆGELSEN: I fredags arrangerede Nordisk Ungdom et fakkeloptog for at hædre Karl XII på dagen for hans død. Modstandsbevægelsen deltog og der opstod tumult mellem rødlinger og politi.

Da Nordisk Ungdom på forhånd havde kommunikeret, at samtlige patrioter og nationalister var velkomne uanset organisationstilhørighed, valgte en gruppe på omkring 40 medlemmer og aktivister fra Rede 1 af Den Nordiske Modstandsbevægelses svenske gren at stille op ved den oplyste samlingsplads i Humlegården, for at deltage i fakkeloptoget og ære mindet af den sidste svenske krigerkonge og hans Karolinere.

På samlingspladsen blev der givet information til de tæt på 150 deltagere, Modstandsbevægelsens delegation medregnet, om at eventuelle moddemonstranter skulle ignoreres – at man skulle tåle dem. Optoget skulle tåle krænkelser og prygl, men ikke slå tilbage. Karolinerånden skulle hædres med offerkofte i stedet for med styrke.

Politiopbuddet var ekstremt tyndt, specielt i forhold til hvordan det plejer at se ud under Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstrationer. Der fandtes heller intet sikkerhedspersonale fra Nordiske Ungdom overhovedet, bortset fra en mindre gruppe ældre som fungerede som funktionærer.

Hele marchen forløb roligt indtil optoget ankom til slutdestinationen ved Karl XII-statuen i Kungsträdgården. Her ventede i omegnen af 100 højlydte venstreekstremister med marxistiske bannere.

Modstandsbevægelsen tog bevidst opstilling nærmere den røde pøbel, lidt ved siden af hvor Nordiske Ungdoms repræsentanter stilte sig op. Det viste sig at være klogt, da venstreekstremisterne efter en tid samlede mod til at kaste kanonslag mod de nationalistiske. Dette blev resolut besvaret af Modstandsbevægelsen, som en enhed gik til modangreb. En del af demonstrationsdeltagerne som åbenbart ikke tilhørte Nordisk Ungdom, valgte at tage kampen op sammen med Modstandsbevægelsens aktivister. Det samlede modangreb fik den røde pøbel til både at klappe i og trække sig tilbage.

En repræsentant fra Nordisk Ungdom fordømte Modstandsbevægelsens modangreb og skreg i megafonen, «Hvad har i gang i? Hvad gør i i det hele taget her?». Dette til trods for at de altså ikke selv havde nogen vagtstyrke, og at der højst sandsynligt fandtes alt for lidt politi på stedet til at have kunnet stoppet «antifascisterne». Nordiske Ungdoms plan, som de havde meldt ud på samlingspladsen, var jo som sagt, at tage imod, men ikke give igen. Den anden kind skulle vendes til.

Under modangrebet gik politiet til angreb på Modstandsbevægelsen med peberspray og knipler. En del tumult brød ud, men uden større skader til følge. Samtlige nationalistiske, som havde deltaget i modangrebet, kunne drage tilbage til Karl XII-statuen uden at blive pågrebet.

På tryg afstand begyndte venstreekstremisterne igen at råbe. Der gik dog ikke længe før der dukkede en gruppe autonome nationalister op bag rødlingerne og fik flertallet af dem på flugt. To personer fra denne gruppe nationalistiske ble pågrebet og resten kunne slutte sig til folkemængden ved Karl XII-statuen, hvor repræsentanter for Nordiske Ungdom havde begyndt at holde taler.

Herefter prydede venstreekstremisterne resten af dagen med deres fravær og stilhed. Efter at have hørt på talerne en stund, valgte delegationen fra Modstandsbevægelsen at forlade pladsen. Både den nationalistiske gruppe, som havde sluttet sig til senere, og visse af dem som havde deltaget i modangrebet, valgte at følge Modstandsbevægelsens aktivister væk fra pladsen.

Et opbud af politi fulgte efter selskabet. Til tunnelbanen, ombord på vognen, og blev efter det nationalistiske selskab var stået af. For at ryste de plagsomme politibetjente af valgte man, at gå mod en mindre skov. Der hvor gadebelysningen ophørte, valgte politiet at standse. Modstandsbevægelsen hjalp nogle af de følgende nationalistiske med at komme sikkert hjem, før de selv begav sig hjemad.

Nordiske Ungdom tager afstand

I fredags skrev Nordisk Ungdom på en af deres hjemmesider vedrørende modangrebet på den angribende venstrepøbel: «Denne type ordensforstyrrelse er selvfølgelig ikke acceptabelt og vi vil fremover afvise alle elementer, som kan tænkes at forstyrre ordenen ved vores manifestationer i fremtiden.

Denne udtalelse bliver ekstra mærkelig, da mere end en tredjedel af deltagerne bestod af Modstandsbevægelsens medlemmer og de andre nationalistiske, som deltog i disse «ordensforstyrrelser», og at Nordisk Ungdom i samme artikel skrev, at fakkeloptoget var det største 30. november-optog siden 2005.

Denne artikel afsluttes med et retorisk spørgsmål. Hvor anderledes havde Sveriges historie set ud, hvis Karl XII og Karolinerne havde vendt den anden kind til i stedet for at angribe rigets fjender?

Kilder:
Nordfront


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Godt at de ikke viste svaghed

 • Kristian Niss says:

  Nordisk Ungdom består af folkeforrædere. Hvis du ikke vil stå på samme side som kulturmarxisterne, så tager du afstand fra Nordisk Ungdom. Medlemskab, donationer, ros og eksponering er at bærer vand for folk som ikke bare er uvillige til at slås for deres folk, men spytter på de villige.
  Dem som vil leve, lad dem slås, og dem som ikke vil slås i denne verden af uendelig kamp fortjener ikke livet. -Adolf Hitler
  Hvis du vil sænke en kniv i hjertet på dine brødre, kig dem i øjnene imens du gør det. Klæd dig ikke i falsk nationalisme eller patriotisme.

 • Morten B. says:

  Tak for en god frontrapport. Deltog selv i en Karl XII-manifestation i Lund i de tidlige 90’ere, hvilket jeg ærlig talt har fortrudt. Karl XII var ikke en ven af Danmark. Dermed ikke sagt at det ikke er på tide med en forsoning mellem broderfolkene, men det klæder ikke en dansk nationalist at ære “krigerkongen”.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //