Modstandsmænd tiltalt i historisk hagekors-sag

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Tre modstandsmænd skal møde i retten i Kristiansand tiltalt for såkaldt hadkriminalitet.

De tre modstandsmænd, Tommy Olsen, Jan-Christopher Pedersen og Ronny Bårdsen er blevet tiltalt for såkaldt hadefulde ytringer, efter at de blev stoppet af politiet i forbindelse med en aktivisme natten den 9. april 2018.

Modstandsmændene blev pålagt en straf på 10.000 kr. for overtrædelse af den norske straffelovs § 185 om “hadefulde ytringer”. Da de ikke anser budskabet i aktivismen for at være “hadefuld”, accepterede de ikke tiltalen, og sagen kommer op ved Kristiansands domstol den 20. august.

Chefen for Den Nordiske Modstandsbevægelse i Norge, Haakon Forwald, har publiceret en kommentar på den norske gren af Modstandsbevægelsens  hjemmeside og skriver, at der vil blive publiceret flyveblade og plakater i forbindelse med sagen i løbet af kort tid. Kommentaren er gengivet i sin helhed nedenfor.

Det er jo en historisk og yderst vigtig sag, da det juridisk skal afgøres, hvorvidt hagekorset – og potentielt og i det lange løb også nationalsocialisme – skal kriminaliseres eller ej.

Højst sandsynligt ønsker systemet at bevæge sig over i et juridisk meget tvivlsomt område, hvor man går væk fra grundlæggende juridiske principper, som lighed for loven, som det er sket i Sverige.

Dette vil i så fald betyde, at brugen af hagekors som et symbol vil blive tilladt, hvis man har til formål at tilsværte nationalsocialismen, Adolf Hitler, Det Tredje Rige osv. Er man nationalsocialist og ønsker at fremme sin ideologi, eller bare ønsker at formidle et objektivt perspektiv på Anden Verdenskrig og Adolf Hitler, så vil brugen af hagekorset være forbudt og betragtes som “hadefulde ytringer”.

Det må også tilføjes, at systemet på ingen måde vil nøjes med at forbyde hagekorset, men vil snarere fortsætte med at benytte censur og undertrykkelse for at kvæle enhver form for systemkritik. Vejen fra hagekors til tyrrune og torshammer er kort, og ligeledes vejen fra nationalsocialisme til revisionisme og kritik af jødisk magt og masseindvandring.

Det er med andre ord et spørgsmål, som angår alle – ikke bare nationalsocialister og nationalister – men alle, der værdsætter ytringsfrihed og lighed for loven, og ikke mindst enhver, der er imod totalitære og diktatoriske metoder som politisk diskrimination, undertrykkelse og censur.

Protester og gør modstand, og ikke mindst, tag del i kampen. Ansøg om medlemskab i Den Nordiske Modstandsbevægelse i dag! 

Kilde:
Motstandsbevegelsen


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //