Myndighed forsøger at nedtone The Great Reset i ny rapport

KOMMENTAR: Marcus Hansson forklarer i denne artikel, hvordan Forsvarets Forskningsinstitut igen forsøger at bedrage folk til at tro, at det, de ser med deres egne øjne, er fejlagtige konspirationer. Men de oplysninger, der modbeviser dem, er frit tilgængelige på nettet.

I sidste uge skrev Markus Andersson i Nya Dagbladet en nyhedsartikel om en nyligt udgivet forskningsrapport fra Totalförsvarets Forskningsinstitut (Det Svenske Forsvars Forskningsinstitut). Jeg har tænkt mig at citere tre afsnit fra den artikel.

I præsentationen af ​​rapporten, med titlen »Demokratisk sikkerhed: En antologi«, hedder det, at »samfundssolidariteten er truet« – fra både indenlandske aktører og fremmede magter – og at disse forsøger at »sænke tilliden til samfundet og det svenske demokrati«.

Der ses også med bekymring på, at korruption fremhæves som et alvorligt samfundsproblem i Sverige, noget der endda anses for at være et større problem end selve korruptionen. […]

Blandt de opfattelser, der eksisterer, som menes at være ubegrundede konspirationsteorier, er, at der foregår en befolkningsudskiftning af det oprindelige folk i Sverige og andre vestlige lande, World Economic Forums vision »The Great Reset« og at coronarestriktioner har været anvendt som et middel til at undertrykke og kontrollere befolkningen.

I denne artikel vil jeg fremhæve, hvordan rapportforfatterne selv vækker mistillid, fordi deres produkt er så nemt at gennemskue. Efter min mening er rapporten lavet til eliten, og den vil blive brugt til at gaslighte dem, der bemærker de aktuelle ændringer. I læsere kan selv bestemme, om I føler jer trygge ved Totalförsvarets Forskningsinstitut efter at have læst min tekst.

 

Citater fra rapporten

The World Economic Forum, den store ikke-statslige organisation, som mødes hvert år i Davos, præsenterede initiativet The Great Reset, som gik ud på man skulle forsøge at reducere global ulighed i kølvandet på pandemien og udvide miljømæssigt bæredygtige strategier for dette.

Dette skriver Hannah Pollack Sarneki i sin del af rapporten. Lad os sammenligne hendes udtalelse med det, der præsenteres mellem 28:05 og 35:00 i dokumentaren »Magthaverne du aldrig valgte«. Meget stor forskel på hendes beskrivelse i forhold til, hvad folk som milliardæren (læs: oligarken) Klaus Schwab selv fremfører.

Den opmærksomme har måske bemærket, at Hannahs efternavn er Sarneki. Det er samme navn som gatekeeper-jøden Jerzy Sarneki, der har viet sit liv til at forplumre billedet af indvandrerkriminaliteten for tilskuerne fra tv-sofaerne og på myndigheden BRÅ (Det Kriminalitetsforebyggende Råd). Hannah er datter af en jødisk kvinde og er Jerzys datter. I sin rapportering forsøger hun at skabe en kontekst, hvor indvandrerbandekriminalitet er en konspiratorisk dommedagsfortælling, som far, så datter.

I svenske radikalnationalistiske sammenhænge – men også i andre politiske sammenhænge – væves disse konspiratoriske dommedagsfortællinger ofte sammen med billedet af Sverige, hvor bandekriminalitet, skyderier og voldtægter påstås at være en direkte konsekvens af masseindvandring.

Udover dette, finder vi også ud af, at det er en konspirationsteori, at hvide udskiftes med ikke-europæiske immigranter. Myndighederne kan rigtig godt lide at nedtone The Great Replacement-fortællingen, men det er blevet sværere, for indvandrerne bliver flere og flere. Den retorik vil de nok bruge, så længe de kan.

 

Igen er der vendt op og ned på det hele

Flere og flere mærker, at samfundet er vendt på hovedet. Bare se på, hvor rapporten kommer fra: Det Svenske Forsvars Forskningsinstitut, en administrativ myndighed i Forsvarsministeriet. Et almindeligt menneske tror nok, at de er der for at beskytte folket og deres egen familie. Men i virkeligheden forsøger de at beskytte den virkelige magt. Problemet er, at de er så ubrugelige, at rapporten snarere forværrer den mistillid, som rapportforfatterne selv forsøger at mindske.

I nutidens informationssamfund kunne jeg med magtens egen søgemaskine, jødiske Google, finde information, der var i modstrid med det, Hannah Pollack Sarneki fremsatte. Schwab er så åben, at han oplister virkelige magthavere på sin hjemmeside, alle med en internetforbindelse kan tilgå det, det er ingen hemmelighed eller konspiration! De, der er en del af hans organisation, er der på hjemmesiden med navne og billeder, og efter at have set videoklippet under de tidsangivelser i dokumentaren, jeg tidligere nævnte, ved vi, at disse politikere ikke har noget problem med at fremføre hans ønskede narrativ.

Organisationen oplister folk i de lande, hvor de opererer, Niklas Zennström og Thor Björgolfsson opererer efter listen i Storbritannien, men det er en svensker og en islænding. Jeg valgte så vidt muligt at opremse alle nordiske personer, der arbejder i Europa og de ikke-nordiske, der arbejder i de nordiske lande, når det kommer til Schwabs Young Global Leaders. Sveriges statsminister Magdalena Andersson er ikke med her, men det betyder ikke, at hun ikke har arbejdet for Schwab gennem World Economic Forum. Noget som Omni kaldte »prestigeopgaver«.

Gennem listen ser vi, at de, der rekrutteres, er folk med politisk magt og finansfolk, der er klar til at investere i projekter, der fremmer Schwabs dagsorden. Ligesom i USA (Google, Facebook osv.), forsøger WEF også at forbinde mennesker, der er involveret i kommunikation, som folk bruger privat eller på arbejdet. Der er også mennesker, der sikkert er passionerede, men de er normalt engageret i enten klima- og miljøspørgsmål eller brænder for fortsat multikulturalisme og ikke-europæisk masseindvandring til Europa

Sverige ser ikke ud til at være værst i netop denne kategori, i stedet er det snarere Finland, der indtager førstepladsen. Statsministeren, finansministeren, formanden for det finske parlaments finansudvalg, formanden for finansbranchens lobbyorganisation og en tidligere finsk statsminister er alle medlemmer af Schwabs Young Global Leaders-organisation. Det er ikke noget, man kan læse på Aftonbladet eller SVT, det er noget, man kun kan læse i de medier, der virkelig undersøger magten.

 

Hele listen over Young Global Leaders, der er nordiske bosiddende eller aktive i Norden

Sverige

 • Daniel Sachs – jødisk forretningsmand aktiv i Sverige. Støtter den jødiske milliardær George Soros
 • Niklas Adalberth – Klarnas stifter, nu aktiv i Norrskensstiftelsen (Nordlysfonden)
 • Niklas Zennström – Skypes grundlægger, CEO for Atomico – hvor en Bonnier-søn også er aktiv
 • Nina Rawal – arbejder for et investeringsselskab, der ønsker at indføre agenda 2030
 • Claudia Olsson – skaber af kommunikationsvirksomheden Stellar Capacity

Finland

 • Sanna Marin – Finlands statsminister
 • Annika Saarikko – Finansminister
 • Sanni Grahn-Laasonen – tidligere miljøminister og undervisnings- og kulturminister – nu ordfører for økonomiudvalget i det finske parlament
 • Alexander Stubb – Finlands statsminister fra 2014 til 2015 – senere medlem i Europa-Parlamentet – arbejder nu for det EU-skabte European University Institute
 • Piia-Noora KauppiAdministrerende direktør for Finansbranschens Centralforbund i Finland – en lobbyorganisation for den finske finansbranche
 • Tero Ojanperäskaber og formand for Silo.AI – en virksomhed, der arbejder med udvikling af kunstig intelligens
 • Pekka Himanen – Filosof og forfatter, der hovedsageligt har skrevet bøger om informationssamfundet – medstifter af Global Dignity

Norge

Danmark

Island

 

/Marcus Hansson


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //