En mystisk SMS advarer: En »stor bandekrig« er brudt ud i København

KØBENHAVN: En anonym advarsel om bandekrig i København har fredag bredt sig i SMS-kæder og på sociale medier: »Alle bliver skudt.«

En mystisk faretruende SMS uden afsender giver grund til nervøse trækninger i de københavnske kvarterer, hvor beboerne i forvejen kun alt for godt kender frygten for at blive fanget i krydsilden, når banderne og de racefremmede skyder med skarpt efter hinanden.

»Der er erklæret krig i Valby, Nørrebro, Ishøj, Vanløse og Amager. Hold dig langt væk fra de områder. Nørrebro menes der hele vejen fra Nørrebro til Brønshøj,« lyder det i beskeder, som fredag morgen har bredt sig hastigt i SMS-kæder og gruppe-samtaler på WhatsApp.

Fordi budskabet ingen afsender har, er det umiddelbart svært at vurdere, om det er alvor eller fri fantasi.

Til Berlingske oplyser Københavns Politi, at man er bekendt med beskeden og ved at undersøge sagen.

I kædebeskeden er påstanden, at der »er blevet erklæret en stor bandekrig, og der forventes meget skyderi, pas på med at tage ud om aftenen,« lyder det i beskeden, som slutter endnu mere dramatisk:

»De har sagt, at alle bliver skudt.«

En SMS-besked advarer om bandekrig og skyderier i København fredag aften. Beskeden får nu politiet til at reagere. Foto: Privatfoto.

Man kan læse i kommentarsporet i diverse grupper på sociale medier og i interne beskedkæder, at kæde-SMS’en uden afsender vækker opstandelse, fordi der denne uge har været uroligheder i København.

Mandag meddelte Københavns Politi, at der oprettes en visitationszone på dele af indre Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter pga. en aktuel konflikt mellem to bander.

»Den ene holder til omkring Indre Nørrebro og København NV., og den anden gruppering omkring Hundige i Greve, hvoraf personer med relation dertil bor i Ishøj. Vurderingen er, at konflikten har resulteret i hændelser, hvor der er anvendt skydevåben,« forklarede politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, i en pressemeddelelse.

Tidligt onsdag morgen skete der en kraftig eksplosion på et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse.

Og natten til fredag rykkede politiet ifølge Ekstra Bladet ud til tre mistænkelige episoder, der involverede en brand i en cafe, en eksplosion i et villakvarter og en bilbrand i Tingbjerg.

Det er dog uvist, om der på nogen måde er sammenhæng mellem disse episoder og kædebeskeden.

Kilde:
Berlingske


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Bare de rotter gider at skyde hinanden er det jo fint. Ja, det er utryghedsskabende for mange, men omvendt er det en god redpill til mange, hvad angår perkere, plus de som regel kun skyder hinanden. Så det er da ikke så skidt endda, hvis man lige tager det med i overvejelserne. Nu hvor de er her, er det da perfekt, at de render og skyder hinanden, så danskerne kan lære at hade dem godt og grundigt.

 • minecraft entusiast says:

  Mon ikke, hvis SMS’en taler sandt, at denne krig er prædikeret på hævn for ham muggien, som blev skudt i sin bil for nogle dage siden.
  Det tænker jeg i hvert fald er et plausibelt scenarie.

  Ironisk var afdødes onkel, som er politisk kandidat for Radiokale Venstre, ude og sige, at hans nevø i hvert fald på slet ingen måde var associeret med bandemiljøet.

  Noget siger mig, at den racefremmede politiker lyver.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //