Mystisk tunnel under synagoge i New York

JØDISKE TRICKS: I december blev en tunnel opdaget under en synagoge i New York. Da tunnelen skulle fyldes igen, dukkede en gruppe jødiske mænd op for at forsøge at forhindre cementbilen i at lukke den alternative indgang.

Den pågældende synagoge i Brooklyn. Foto: Wikimedia commons. Public Domain.

I går aftes udspillede der sig bizarre scener ved Chabad Lubavitch-hovedkvarteret i New York. Politiet blev tilkaldt til hovedkvarteret eller synagogen i Brooklyn, da en gruppe jøder havde brudt ind i bygningen for at forsøge at forhindre bygningsarbejdere i at lukke en nyligt opdaget tunnel, der løber under synagogen.

Ifølge Newsweek opdagede bygningsarbejdere tunnelen i december. Tunnelen strækker sig fra en “kvindedel” af synagogen til en mikveh [et jødisk rituelt bad, red.]. Ifølge Nordfronts redaktions amatørberetninger skulle tunnelen være mindst 50 meter lang.

Årsagen til, at tunnelen er blevet gravet, angives af rabbiner Motti Seligson i et indlæg på Twitter:

“Det er en gruppe ekstremistiske studerende, der har brudt igennem væggene for at få ubegrænset adgang til ejendommen. Tidligere på mandag skulle en cementbil reparere skaderne.”

 

Jøder laver ballade gennem væggene

Da den nævnte cementbil kom til stedet, opstod der som tidligere nævnt problemer. På Twitter kommenterer rabbiner Motti:

“Forsøget [på at lukke tunnelen, red.] blev forstyrret af ekstremisterne, der brød igennem synagogens vægge og samtidig vandaliserede helligdommen i et forsøg på at bevare deres ubegrænsede adgang til ejendommen. De er siden blevet anholdt, og bygningen er blevet lukket, mens der udføres en bygningsstrukturel undersøgelse.”

I en video fra begivenheden kan man se, hvordan de såkaldte ekstremistiske jøder vender møbler og “barrikaderer” sig i synagogen, når politiet kommer for at fjerne dem fra stedet. De har også revet paneler af væggen, der tidligere dækkede tunnelen, og syv mænd rapporteres at have placeret sig derinde for at forhindre cementbilen i at fylde den igen.

Der spekuleres i, at tunnelen er blevet gravet i løbet af de seneste et til to år, mere specifikt at nedlukningerne under den såkaldte Covid-19-pandemi var den største faktor bag oprettelsen af tunnelen. Under nedlukningerne var synagogen lukket for besøgende, hvilket forargede nogle jøder.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //