Myter om sortes opfindelser knuses

REVISIONISME: Hjemmesiden Black Invention Myths knuser myter om opfindelser opfundet af sorte.

Temabillede (CC0).

Hjemmesiden Black Invention Myths er en encyklopædi over opfindelser, der hævdes at være opfundet af sorte mennesker.

Var det Garrett Morgan, der opfandt det første lyskryds med tre lys, som Wikipedia hævder, eller er dette fup, der forbliver uanfægtet under anti-hvide begivenheder såsom »Black History Month«?

Hjemmesiden beskriver, at man begyndte at lægge fakta på bordet om alle de myter, der ikke bliver rettet, og derfor går i historiebøgerne som sandhed:

Desværre har nogle af fejlene og overdrivelserne fået en illusion af troværdighed efter gentagelser i mainstream, især under Black History Month (se eksemplerne på lyskrydset og strygebrættet). Når myter står uimodsagt for længe, ​​begynder de at overskygge sandheden. Så jeg besluttede at lægge fakta på bordet. Selvom denne hjemmeside måske ikke indeholder enhver tvivlsom opfindelsespåstand, der flyder rundt derude, vil den i det mindste tjene som en advarsel om aldrig at tage sådanne påstande for givet.

Nordfront kan ikke verificere påstandene fra hverken Wikipedia eller Black Invention Myths, men beder læseren om at se på hjemmesiden og ikke tage anti-hvide påstande for givet.

Så blev lyskrydset opfundet af en neger? Ifølge sorte opfindelsesmyter kom det første kendte trafiklys til London i 1868, og trafiklys med tre lys eksisterede allerede i Detroit og New York i 1920 – to år før Morgan ifølge Wikipedia søgte om patent på sin opfindelse.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //