Næsten 60 aktioner rundt om i Norden for Finlands sag

AKTIVISME: Den ugelange propagandakampagne som Den Nordiske Modstandsbevægelse førte i anledningen af forbudet i Finland blev afsluttet i går. Her følger en slutrapport og et kort interview med Simon Lindberg.

I alt blev der gennemført næsten 60 forskellige aktioner rundt omkring i alle nordiske lande – i 49 forskellige kommuner – alt imens anden aktivisme blev udført som normalt. Formålet med aktionerne og deres budskab citeres her fra artiklen “I dag iværksættes forbuddet af Modstandsbevægelsen – Finlands sag er vores!“, som blev publiceret d. 27. november:

Appelretten i Turku i Finland besluttede i sin historiske dom den 27. september, at den finske gren af ​​den Nordiske Modstandsbevægelse skal forbydes, da denne bryder mod “god praksis” i den finske foreningslovgivning. Dommen blev appelleret til højesteret, men forbuddet træder indtil videre i kraft fra i dag.

Aktivister har flere steder i Norden siden i lørdags gjort opmærksom på dommen, gennem forskellige propagandaaktioner, især i form af plakater og bannere med budskabet ”Eläköön Vastarintaliike – Nordens sag er vores” Det første er finsk og betyder ”Leve Modstandsbevægelsen” og det andet er en reference til rekrutteringssloganet, som blev anvendt af Finlandskomiteen for at mobilisere svenskere til kamp for Finland og det finske folk i forbindelse med den finske vinterkrigens udbrud. Nu foregår atter en konflikt – deltag i kampen mod marxismen og storfinansen og kampen for Finlands og det finske folks sag.

Blandt de mere opmærksomhedsskabende aktioner under kampagnen finder vi offentlige banneraktioner udenfor de finske ambassader i Stockholm, Oslo og København, en lysaktion i Helsinki, et bannerdrop udenfor den finske ambassade i Reykjavik og en filmhilsen udgivet af vore finske kammerater dagen efter forbudet var trådt i kraft.

Nordfront har været i kontakt med Den Nordiske Modstandsbevægelses leder Simon Lindberg, for at stille ham fire spørgsmål om kampagnen og forbudet.

Hvad var kampagnens formål?
Først og fremmest at gøre det nordiske folk opmærksomme på, at Nordens stater i almindelighed , og i Finland i særdeleshed, ikke består af demokratier venligt stemte over for ytringsfrihed, men i stedet regeres af totalitære diktaturer, som forbyder oppositionelle udsigter. For det andet for at vise solidaritet med vore forbudte finske kammerater, og for det tredje for at gøre det klart, at intet forbud i verden kan stoppe os – kampen går videre!

Synes du kampagnen har været en succes?
Absolut. Næsten 60 aktioner på én uge, og tilmed uden at den normale aktivitet på nogen måde blev svækket, det er rigtig godt. Der findes ingen anden nationalistisk organisation i Norden, som er i nærheden af, at have kapacitet til denne spredning og kvantitet. Flere af aktionerne har desuden været yderst kvalitative.

Så hvad sker der nu med kampen i Finland? 
Meget er stadig uklart gældende hvad forbudet egentligt indebærer, og derfor kan der ikke kommenteres i detaljer på det endnu. Vi bliver nødt til at prøve os frem. Vi har i hvert fald en hel del planer fremover og kampen kommer ikke til at stoppe. Allerede nu på torsdag afholdes som sædvanligt nationaldagsdemonstrationer i Helsinki, i år arrangeret af autonome nationalsocialister.

Læs også: Traditionel nationalsocialistisk demonstration i Finland d. 6. december

Tror du, at et forbud af Den Nordiske Modstandsbevægelse vil blive indført i de øvrige nordiske lande?
Jeg ved det vil ske. Det er ikke et spørgsmål om hvis, men hvornår det sker. Vi udgør en alt for stor trussel mod den herskende magt, til at de kan tillade os.  Vi er dog forberedt på det og stopper ikke kampen, bare fordi vort folks bødler beder os om ikke at gøre modstand. Denne kamp gælder vort folks overlevelse, og er ikke ovre før vi når enten sejr eller død!

Afslutningsvis genpubliceres nedenfor to film fra ugens aktioner:

Relaterede artikler:
En hilsen fra Finland: Vi kan ikke gøres tavse!
I dag iværksættes forbuddet af Modstandsbevægelsen – Finlands sag er vores!


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Jacob Vullum Andersen says:

  Topmålet af naivitet må være at tro, at en organisation med så drevne og fanatiske aktivister melder sig ud af kampen for folk og fremtid, blot fordi der bliver sagt forbudt.

  Evig ære!
  Til sejr eller død!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //