NATO landsætter 600 styks militært isenkram i Aarhus

NATO: I morges modtog Aarhus Havn et transportskib fra USA. Skibet var lastet med 600 styks militært isenkram som skal sendes til Østeuropa.

Genrebillede. Amerikanske tanks. Foto: M. Benjamin Gable, U.S. Army, Public domain, via Wikimedia Commons.

I morges klokken 05:00 ankom et 200 meter langt blåt og hvidt transportskib fra USA til Aarhus havn, skibet var ledsaget af Marinehjemmeværnet.

Ombord på skibet var der 600 styks militært isenkram, som skal sendes videre til Østeuropa for at deltage i Operation Atlantic Resolve. Operationen blev til som et svar på de russiske operationer i Ukraine tilbage i 2014.

Blandt det militære isenkram ankom der både hjul- og bæltekøretøjer.

– Vi har ikke før oplevet at tage imod et militærskib. Det er første gang, vi er valgt som transithavn for det amerikanske militær. Derfor er dagen i dag noget særligt, siger Daniel Møller Jensen, der er presseansvarlig for Aarhus Havn.

Østjyllands Politi, Aarhus Havn og Hjemmeværnet har brugt hele dagen på at tømme det enorme fragtskib for militært udstyr i samarbejde med 25 amerikanske soldater. Tømningen af skibet fortsætter de næste par uger.

– Det er noget af vores bedste udstyr, som vores soldater benytter sig af, når det virkelig gælder. Men i første omgang skal det blot benyttes til en øvelse i Polen, fortæller sergent Karl M. Bliven.

Det amerikanske militær har før benyttet sig af danske havne til at landsætte deres militære udstyr. Sidste år var det Esbjerg havn der stod for skud. Dengang blev der læsset omkring 300 panserkøretøjer samt andet materiel i land.

Læs også: 300 amerikanske panserkøretøjer landsat i Esbjerg


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //