NATO øger den militære tilstedeværelse i Europa og forbereder cyberkrig mod Rusland

KRIGSMAGERI: NATO har genoplivet taktikerne fra den kolde krig og øget den militære tilstedeværelse i Europa, nær den russiske grænse. I de baltiske lande forbereder NATO sig på cyberkrig mod Rusland.

Foto: AFP / Jonathan Nackstrand

Det er vicegeneralsekretæren for det russiske nationale sikkerhedsråd, Mikhail Popov, der i en udtalelse til medierne beskriver NATOs øgede udstationering af soldater og våben nær Ruslands grænser i Europa.

NATO Response Force (NRF) er øget fra 25.000 tropper til 40.000 tropper i løbet af de sidste to år, og op til 1.000 taktiske tropper er blevet indsat i de baltiske lande i nærheden af ​​Rusland. Ifølge Popov er denne transatlantiske udstationering af tropper  en genoplivning af taktikken fra den kolde krigs tid.

– Systemet fra den kolde krigs ære, med transatlantisk udstationering af tropper bliver nu genoplivet og brugt til at placere koalitionsstyrker ved Ruslands grænser, sagde Popov.

I de baltiske lande Letland og Estland vil NATO også åbne strategiske kommunikationscentre for at «deaktivere en potentiel fjendes kritiske infrastrukturnetværk – først og fremmest Rusland» som et led i en fremtidig cyberkrig mod Rusland, rapporterer RT.

NATOs missilskjold i Europa, der oprindeligt blev implementeret til at imødekomme trusler fra Iran, er et andet eksempel på en øget NATO-aktivitet nær Ruslands grænser, ifølge Popov.

Kilde:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //