Netanyahu står til at vinde genvalg

ISRAEL: Benjamin Netanyahu bliver formentlig igen Israels premierminister med et snævert flertal i Knesset.

Benjamin Netanyahu. Foto: Jolanda Flubacher, (CC BY NC SA 2.0).

Tirsdag blev der igen afholdt regeringsvalg i Israel. Ifølge prognoserne ser det ud til, at Benjamin Netanyahu får comeback som premierminister. Netanyahus Likud-parti ser ud til at vinde flest pladser i Israels Knesset med 31 i alt, og Netanyahus ultrazionistiske blok ser ud til at vinde flertal.

Valget blev udløst, da den såkaldte koalitionsregering med både Naftali Bennet og Yair Lapid i spidsen brød sammen i juni efter en række nederlag i Knesset og en række interne stridigheder.

Netanyahu, som står over for korruptionsanklager i en igangværende retssag, siges at have givet private løfter til ultraortodokse jøder om at tilbyde statsstøtte til harediske skoler, som ikke tilbyder undervisning i engelsk, matematik eller naturvidenskab. Kun religionsundervisning.

Netanyahus blok vil også omfatte et nyt parti, »Otzma Yehudit«, ledet af Bezalel Smotrich og Itamar Ben-Gvir. I løbet af deres karriere har begge markeret sig med anti-arabiske holdninger. Smotrich var med til at stifte den israelske NGO Regavim, som retsforfølger palæstinensere for at bygge i det israelsk-besatte Palæstina uden tilladelse, og har foretalt, at det israelske militær får lov til at åbne ild mod stenkastende palæstinensiske demonstranter. Ben-Gvir blev undersøgt efter at have rettet en pistol mod arabiske sikkerhedsvagter, der bad ham flytte sin bil i 2021.

Benjamin Netanyahu har tidligere haft stillingen som premierminister længere end nogen anden israeler med i alt 15 år som landets leder under bæltet.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • noel capo says:

  far right as jude fuck off
  haha

 • Adålf Hitler med å says:

  Israels svar på Lars Løkke. En tæge, der bare ikke vil give slip.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //