Nordendagene 2021

MODSTANDSBEVÆGELSEN: I weekenden omkring lørdag den 14. august var medlemmer og sympatisører samlet i svenske Rede 8 og Västmanland for at gennemføre årets Nordendagene.

Arrangementet begyndte lørdag morgen, og mængden af ​​deltagere blev større og større, mens morgenmaden blev indtaget. Ved 10-tiden blev alle budt velkommen, og de Nordendagene 2021 blev officielt erklæret for åbent. Det første man gjorde efter åbningen, var at gå ud og konkurrere i femkampen.

Deltagerne blev delt op i hold, som derefter konkurrerede mod hinanden i forskellige discipliner. Den første del af konkurrencen var holdbrydning. To hold ad gangen stillede op mod hinanden, så alle havde modstandere at kæmpe med. Når en person var blevet besejret, kunne vinderen hjælpe sine holdkammerater, indtil alle på modstanderholdet var blevet besejret.

Holdkonkurrencerne fortsatte derefter. Der blev konkurreret i rugby, hammerkast, stafet med en kammerat på ryggen og en nordisk knivduel. Da disse var gennemført, skulle det vindende hold konkurrere mod hinanden i de individuelle discipliner, der først var armbøjninger og derefter pullups. Femkampen blev til sidst afgjort af en boksekamp.

På samme tid som femkampen foregik, havde børnene deres egne konkurrencer, som blandt andet bestod i at vælte sin modstander væk fra en platform med en stav.

Efter femkampen kom alle de sultne krigere tilbage til forsamlingslokalet for at spise et tiltrængt måltid.

Efter måltidet indtog Nordfronts chefredaktør Martin Saxlind scenen sammen med Nordfronts IT-chef Max Rosenfors for at præsentere vigtige nyheder om nyhedsmediet Nordfront. Webmagasinet har fået et nyt og meget mere stilfuldt grafisk design. Derudover blev Nordfront forum introduceret, en ny internetplatform, hvor man frit kan diskutere uden systemets censur. Læs mere om disse nyheder og besøg den nye side på nordfront.se.

Det næste punkt på dagen var at lytte til en på forhånd optaget tale af Simon Lindberg. I talen sagde han, at han desværre ikke kunne deltage i de nordiske dage i år, men at det skyldtes en af ​​de bedste grunde, nemlig at han er blevet far igen. Han fortsatte talen med at fortælle om, at succes og tilbagegang i kampen kommer i bølger, og at det er let og sjovt at kæmpe i modvind, men at man skal holde ud og blive ved med at kæmpe selv i modvind, og at det er igennem den kamp og loyalitet at man til sidst vil sejre. Desuden sagde han, at defaitistiske udtryk altid er fjendtlige udtryk, og at de burde behandles på denne måde.

Derefter var der, for tredje år i træk, et marked med salg af alle mulige ting med et nationalistisk tema eller andre ting, som medlemmer og besøgende selv havde lavet. De solgte varer omfattede bøger, musik, dekorationer til hjemmet, tøj, smykker, NS-antikviteter, honning, legetøj, frisørservice og meget, meget mere. Modstandsbevægelsen er godt på vej til at skabe en kultur for fremstilling af egne handelsvarer og intern handel.

I slutningen af ​​markedet blev forskellige genstande auktioneret ud til fordel for Fånghjälpen og vores fængslede kammerater. Ligesom under auktionen under sidste års Nordendage, valgte nogle generøse forbilleder at købe det, der blev auktioneret ud, for derefter straks at donere det tilbage til auktionen, så det kunne sælges igen.

Vinderen af ​​konkurrencen Årets Nordbo, blev kåret til publikums bifald efter middagen var blevet serveret, og derefter holdt Fredrik Vejdeland fra organisationens rigsledelse i Sverige en tale.

Hans tale spredte yderligere tankerne omkring artiklen »En stark minoritet trumfar en svag majoritet«, og han talte om, at selvom det ser mørkt ud, hvis man ser på samfundsudviklingen, er der også flere lyspunkter i form af Modstandsbevægelsens mange juridiske sejre, samt at den undertrykkelse som organisationens fremskridt har tvunget systemet til, har ført til, at flere mennesker stiller spørgsmålstegn ved systemet i dag end nogensinde før.

Nordendagene sluttede med socialt samvær og en optrædende trubadur om aftenen. Efter en meget vellykket dag med fællesskab, styrket venskab og mange nye kontakter, tog folk derefter hjem igen, nogle direkte efter og andre senere på aftenen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //