Nordendagene 2023

MODSTANDSBEVÆGELSEN: I weekenden afholdte Den Nordiske Modstandsbevægelse årets udgave af Nordendagene.

Som sædvanlig bød begivenheden på taler, konkurrencer og markeder. Der blev også lagt stor vægt på børnene i år, da de havde adgang til to hoppeborge, fiskedam og deres egne konkurrencer, hvor de i to forskellige aldersgrupper kunne konkurrere og vinde præmier.

Vinderen af Årets Nordmand-konkurrencen for de voksne var Pär Sjögren, Redechef for Sveriges Rede 5 og vært for Bellum. Som sædvanlig blev konkurrencen indledt med holdkonkurrencer, hvor holdene konkurrerede i brydning, tovtræk, stafet med sandsæk og skjoldkamp; tanken var også, at de skulle konkurrere i “herren på toppen” og kæmpe med stave med polstrede ender, men Rede 4 stoppede konkurrencerne, da Anders Gudmarsson og Martin Saxlind knuste en af stavene i den anden kamp.

Årets Nordmand, Pär Sjögren 2023

Efter holdkonkurrencerne konkurrerede kæmperne indbyrdes i det vindende hold. Først skulle de udføre så mange armbøjninger, hop og situps som muligt i tre minutter, og i næste øjeblik skulle de holde en kæde med en vægt på 5 kg i strakte arme, så længe de kunne. Efter elimineringsrunderne var det Gudmarsson og Sjögren, der stod tilbage og de mødtes i finalen. Tanken var, at de skulle konkurrere i knivduel, brydning og boksning, men dem der håbede på en gentagelse af Organisationsdagenes blodige kamp, måtte nøjes med de første discipliner, da Sjögren vandt både knivduellen og brydningen. Præmien til årets vinder var en håndlavet økse med runemønstre.

I løbet af dagen blev der afholdt en velkomsttale af Den Nordiske Modstandsbevægelses leder, og om aftenen talte Pär Öberg fra Sveriges Rigsledelse. De, der blev, indtil de alkoholholdige drikkevarer blev taget frem, fik også mulighed for at høre en uventet brandtale fra en bestemt radioprofil.

Der kan under ugen forventes en personlig rejseberetning fra en af de danske deltagende, der vil desuden også blive udgivet en video.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //