Den Nordiske Modstandsbevægelse mødtes med Der Dritte Weg

Den Nordiske Modstandsbevægelse og den tyske nationalrevolutionære socialistiske organisation, Der Dritte Weg, mødtes i Danmark til flagudveksling og venskabsceremoni.

Den Nordiske Modstandsbevægelses danske gren mødtes med den tyske nationalrevolutionære socialistiske organisation, Der Dritte Weg, i Faaborg på Fyn. Der har tidligere været en god kontakt mellem Der Dritte Weg og Den Nordiske Modstandsbevægelses afdelinger i de øvrige nordiske lande, og nu skulle broderskabsbåndet også bindes med den danske afdeling.

Der Dritte Weg har i sin nuværende form eksisteret siden 2013, men da en stor del af medlemmerne, og selve ideologien bag bevægelsen, stammer fra andre lignende bevægelser fra tidligere tider, som i Tyskland er blevet ulovliggjort og derfor opløst, har bevægelsen uofficielt mange år på bagen.

Der Dritte Weg har et politisk program som på mange måder minder om Den Nordiske Modstandsbevægelses politiske program.

Der Dritte Weg lister deres politiske mål i 10 punkter:

 • Skabe en tysk socialisme, langt fra udnyttende kapitalisme som egalitær kommunisme.
 • Nationalisere alle nøglebrancher, offentlige tjenester, banker, forsikringsselskaber og større virksomheder.
 • Fremme store familier for at afværge truslen om folkedød, samt kræve dødsstraf for barnemord og andre alvorlige forbrydelser.
 • Asylmisbrug skal stoppes og kriminelle, såvel som permanente arbejdsløse udlændinge skal udvises i etaper.
 • Beskytte folket mod det øgede overvågning og begrænsning af borgerne i det private og offentlige rum.
 • Arbejde for ejendomsretten, religionsfrihed og mindsteløn. Folket skal sikres bolig, lægehjælp, uddannelse, kultur, fritid og pension. Alle har ret og pligt til at arbejde.
 • Genskabe et levende miljø og bevare og udvikle folkets biologiske substans og fremme sundheden.
 • Udtrædelse af NATO og udelukkelse fra at lade den tyske hær deltage i krigsmissioner i udlandet. Modarbejde udenlandske militærbaser på tysk territorium.
 • Udtrædelse af EU og oprettelse af et europæisk forbund baseret på europæiske kulturer og fælles historie. Støtte det europæiske folks vilje og suverænitet.
 • Fredelig genopretning af hele Tyskland indenfor Tysklands internationale lovmæssige grænser.

Læs Den Nordiske Modstandsbevægelses politiske synspunkter her.

Rituelt og traditionsbundet

Mødet med Der Dritte Weg kan beskrives som rituelt og traditionsbundet. De to bevægelsers udsendte medlemmer mødtes i den smukke sydfynske natur ved Pipstorn Skov ved Faaborg. Her mellem stendysser og stencirkler havde Den Nordiske Modstandsbevægelses medlemmer gjort opstilling med Tyrrunefaner, da Der Dritte Wegs 17 udsendte medlemmer i samlet trop mødte op.

De to organisationers faner komplimenterede hinanden godt i de grønne omgivelser i egeskoven, og efter alle fremmødte havde hilst på hinanden, blev der gjort opstilling og tyskerne var vært for en ritualistisk tale.

Talen blev holdt på tysk af Der Dritte Wegs Julian Bender og Tony Gentsch og gav genklang i skovens dyb. Det var en venskabstale som markerede broderskabsbåndet og den fælles retning for Der Dritte Weg og Den Nordiske Modstandsbevægelse. Der blev læst op fra gamle breve fra danske frivillige i Waffen SS, hvorefter der blev udvekslet faner. Og som et symbol på den fælles kamp for blod og jord, overrakte Der Dritte Weg til Den Nordiske Modstandsbevægelsen tre læderposer, indeholdende en lille del af Tyskland i form af jord fra det vestlige, det sydlige og det centrale Tyskland.

Der Dritte Wegs fane bliver overrakt til Den Nordiske Modstandsbevægelse.

Læderposerne med jord fra Tyskland overrækkes og symboliserer den fælles kamp for blod og jord.

Venskabsgaven fra Der Dritte Weg; de tre poser med jord.

Der Dritte Wegs fane.

Efter den rituelle ceremoni faldt medlemmerne i snak og lærte hinanden at kende inden grupperne forlod Pipstorn Skov med retning mod Faaborg Havn. Her lå Der Dritte Wegs skonnert som havde bragt dem fra Kiel til Faaborg. Der var snak, latter og erfaringsdeling rundt om bordet på soldækket inden der blev inviteret til middag i salonen.

Efter middagen fortsatte brodersnakken i et par hyggelige timer inden der sidst på aftenen blev taget et gruppefoto og Den Nordiske Modstandsbevægelses udsendte medlemmer takkede af for et hyggeligt møde og forlod skibet.

Venskaber på tværs af de to organisationer var nu blevet skabt og begge organisationer ser frem til flere fremtidige møder og samarbejder.

Se billederne fra mødet herunder.
 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Fabelagtigt! Ikke nok med at Modstandsbevægelsen vokser stødt i Danmark, så bliver der nu skabt gode kontakter med ligesindede ude i verden. Blod og jord!

 • Martin says:

  Altid godt med ligesindede venner

 • Gunnar says:

  Mycket fina bilder. Der Dritte Weg är definitivt Tysklands motsvarighet till Modstandsbevægelsen.

 • Michael / M says:

  Grüße an die dänischen Kameraden auch aus Süddeutschland! Auf gute und gedeihliche Zusammenarbeit.

 • Underbart att beskåda. Det ser ut att ha varit en mycket trevlig ceremoni och det där var då vackra gåvor som mottogs! Hell seger kamrater!

 • Flotte bilder! Herlig å se Den nordiske motstandsbevegelsen og Der Dritte Weg side om side. Hill seier!

 • Nordjyden says:

  Hil Der Dritte Weg! Dejligt at se!


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //