Den Nordiske Modstandsbevægelse skrev historie på Island

MODSTANDSBEVÆGELSEN: I løbet af torsdagen gennemførte Den Nordiske Modstandsbevægelse sin første offentlige aktion på Island.

I nogen tid har Den Nordiske Modstandsbevægelse været etableret på Island – ligesom i de andre nordiske lande. Siden selve etableringen har den islandske gren vokset sig til, og som et resultat, i dag, den 5. september, var det på høje tid at gennemføre den første offentlige aktivitet i landet. Dette fandt sted i hovedstaden Reykjavik. Cirka 20 aktivister gjorde opstilling i centrum med to bannere og uddelte flyveblade.

Til at starte bød vejrguderne på let regn, men trods dette gik flyvebladsuddelingen godt. Efter et stykke tid sluttede regnen imidlertid, og endnu en smule senere dukkede politiet op for at tage beskik af situationen.

Pressens interesse var mærkbar og der gik ikke lang tid før journalister med kameraer sværmede rundet på pladsen.

Efter at have uddelt flyveblade og talt med folk i lidt over halvanden time, blev aktiviteten i hovedstaden rundet af. Derefter fik aktivisterne sig en bid mad, før de gik videre til Akranes, lige nord for hovedstaden. Der blev de delt i to grupper. Den ene gruppe gjorde opstilling uden for et indkøbscenter for at uddele flyveblade, mens den anden uddelte flyveblade direkte til husholdningerne og opsatte klistermærker.

Politiet dukkede også op her, efter at en gnaven butikschef ringede og udtrykte hans utilfredshed med ytringsfriheden. Butikschefen truede også med at fordrive aktivisterne fra stedet ved hjælp af en vandslange, forudsat at politiet ikke ville fjerne dem. Modstandsmændene forblev naturligvis, og truslen manglede substans.

Aktiviteten fortsatte uden yderligere forstyrrelser, og Den Nordiske Modstandsbevægelses første offentlige aktivitet på Island må ses som en succes!

En mere detaljeret rapport om den forløbne uges aktiviteter på Island vil blive offentliggjort senere i denne uge på Nordfront!


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Jacob Vullum Andersen says:

    Fantastisk at se at aktiviteten er tiltagende i nu alle de nordiske lande. Længe leve nationalsocialismen og hil sejr!

  • minecraft entusiast says:

    Godt arbejde af de islandske brødre.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //