Nordkorea: »USA’s hykleri og arrogance bag krigen«

UDLAND: Vestens forsøg på »militær overmagt« blandet med arrogant ignorance af Ruslands »legitime krav på sikkerhed«, er grunden til krigen, ifølge Nordkorea.

Nordkoreas leder Kim Jong-un sammen med Ruslands præsident Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Mens en stor del af verdens lande har fordømt den russiske invasion af Ukraine, har lande som Kina og Iran udtrykt forståelse for Ruslands handling.

Nu slutter Nordkorea sig til den sidste gruppe, da de i en erklæring lægger skylden for krigen helt og holdent på USA, rapporterer RT.

»Hovedårsagen til den ukrainske krig ligger i USA’s overlegenhed og vilkårlighed«, skrev Nordkorea i en kommentar på udenrigsministeriets hjemmeside.

Nordkorea mener, at USA har søgt »militær overherredømme uden at bekymre sig om Ruslands legitime sikkerhedskrav«, samtidig med at de beskriver USA´s tendens til at blande sig i andre landes indre anliggender, mens de samtidig ignorerer andre landes sikkerhedskrav, som »arrogance” og hykleri«.

 

Kilder:
RT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //