Norsk professor opfordrer til modstand mod coronarepressionen

CORONADIKTATURET: En psykologiprofessor i Norge anklager nordmænd for at være alt for lydige, når de accepterer coronarestriktioner, som foruden de psykologiske sundhedsproblemer også forårsager sociale konflikter.

Illustrationsbillede: Foto: CC public domain.

Charlotte Reedtz, professor i psykologi ved Tromsø Universitet, kritiserer de foranstaltninger, som Norge har truffet mod coronarpandemien for at være uforholdsmæssige i forhold til sundhedsrisikoen, og hun advarer om de negative virkninger på nationens mentale sundhed.

Psykologprofessorens hovedinteresse er børn og unges mentale sundhed, og hun bekymrer sig om samfundets forfald, som hun mener, at en nedadgående spiral her fører til.

 

«En national lydighedskonkurrence»

«Det politiske landskab har ændret sig til at blive en national lydighedskonkurrence», forklarer Reedtz til NRK og understreger, at man skal begynde at afveje den mulige positive effekt af restriktionerne mod deres åbenlyse skadelighed. Hun fortsætter:

Vi kappes om at have de strengeste foranstaltninger for hele befolkningen i hele landet så længe som muligt. […]

Med hensyn til coronapandemien er Norge hidtil blevet betragtet som et af de mindst ramte nordiske lande. Norge har ikke desto mindre truffet en række restriktive foranstaltninger og mindre omfattende nedlukninger.

Reedtz understreger, at det faktum, at Norge er blandt de lande, der har det laveste antal alvorligt syge og døde «af korona» ikke reducerer problemer såsom udbredt arbejdsløshed i forskellige aldersgrupper og faldende mental sundhed blandt mange børn og unge.

«Derudover har vi en stor stigning i psykiske problemer, sociale og følelsesmæssige problemer, hos en bred andel af børn og unge. På mange parametre klarer vi os faktisk meget dårligere efter alle disse foranstaltninger», skriver Reedtz.

Hun henviser til undersøgelser, der viser, at adfærdsrelaterede problemer såvel som koncentrationsproblemer, ensomhed, depression og angst er steget meget – især i yngre aldersgrupper, men også hos ældre.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun mener, at unge mennesker skal holde op med at være så lydige og blive «lidt mere oprørske», svarer Reedtz, at hun «mener, at alle, ikke kun unge, er for lydige».

Hun understreger også, at coronarrestriktionerne må kritiseres i et land, der endnu ikke udøver den hårdeste undertrykkelse.

Reedtz minder også om, at Oslo for nylig indførte de hårdeste restriktioner i hovedstadsområdet under hele pandemien. Foranstaltningerne omfatter forbud mod mere end to besøgende i private hjem og nedlukning af skoler.

Kilder:
Sputnik News
NRK


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er ikke kun corona restriktioner befolkningen burde gøre modstand over


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //