Ny anklage venter Donald Trump

USA: Donald Trumps advokater er blevet informeret om, at der er indgivet et søgsmål mod præsidenten på grund af klassificerede dokumenter, som FBI angiveligt har fundet i hans bolig.

USA’s tidligere præsident Donald Trump.
Foto: Gage Skidmore/flickr (CC BY-SA 2.0)

Eks-præsident og præsidentkandidat Donald Trump skrev på sin egen platform »Truth Social«, at han vil blive retsforfulgt ved en føderal domstol. Ifølge Trump er det ærkerivalen Joe Biden, der står bag retssagen.

»Den korrupte Biden-administration har informeret mine advokater om, at jeg vil blive anklaget«, skrev Trump i indlægget, som RT citerer.

Anklageskriftet vedrører angiveligt det, Trump kalder »boxes hoax« – en række klassificerede dokumenter, som FBI fandt i Trumps Mar-a-Lago-residens i Florida sidste år. Ifølge Trump er der ikke begået nogen forbrydelse, fordi han flyttede dokumenterne, da han var præsident og dermed havde ret til at afklassificere dem. Dokumenterne blev angiveligt fundet i forskellige kasser, herunder Trumps kælenavn for hændelsen.

Samtidig er der blevet fundet hundredvis af klassificerede dokumenter i præsident Joe Bidens hjem og forskellige kontorer, han har rundt omkring i landet. Selvom Biden, i modsætning til Trump, angiveligt ikke tog dokumenterne fra Det Hvide Hus, mens han var præsident, er der ikke rejst sigtelse mod ham.

Trump blev også for nylig anklaget ved en domstol i New York for at være involveret i en bestikkelsessag, hvor ekspræsidentens tidligere advokat, jøden Michael Cohen, tidligere er blevet dømt. I den sag fungerede Cohen som anklagemyndighedens kronvidne, selvom han under ed vidnede om, at Trump ikke var klar over, at han betalte pornostjernen Stormy Daniels 130.000 dollars for at få hende til at tie om sit påståede forhold til Trump.

Anklageskriftet lyder på misbrug af kampagnemidler, selvom det var Cohens egne penge, Stormy Daniels modtog, og selvom det skete efter kampagnens afslutning.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //