Ny »ukrainerlov« kan give adgang for racefremmede

DANMARK: Den nyligt vedtagede »ukrainerlov« som skal hjælpe ukrainske folkefæller til Danmark, kan også skabe adgang for racefremmede til landet.

Temabillede. Foto: Piqsels Public Domain CC.

I går blev den såkaldte »ukrainerlov« vedtaget i Folketinget, en særlov, der skal hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Ukraine. Særloven er en suspendering af de normalt gældende asylregler og giver blandt andet ukrainerne adgang til arbejdsmarkedet og skoler i Danmark. Den skal sikre, at ukrainerne ikke skal igennem det almindelige asylsystem, men kan få opholdstilladelse med det samme og dermed komme hurtigere ud og bo, arbejde og gå i skole i det danske samfund, skriver TV2.

91 folketingsmedlemmer stemte for, 1 var imod og 8 var hverken for eller imod.

 

Kan skabe adgang for racefremmede

Et af de partier som hverken var for eller imod var Dansk Folkeparti, som mener, at særloven kan skabe adgang for racefremmede med opholdstilladelse i Ukraine til Danmark.

– Loven gælder ikke kun ukrainere. Den vil blive en genvej til Danmark for irakere, syrere og afghanere, siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt til TV2.

– Gruppen af flygtninge, der har opholdt sig i Ukraine og nu må flygte igen, skal forblive i Polen og de andre lande, der grænser til Ukraine… Vi er rigtig ærgerlige over, at vi ikke har kunnet dele loven op, så vi kunne stemme ja til at hjælpe ukrainerne, men det har de røde partier og Radikale Venstre ikke ønsket, så vi har måttet stemme gult, siger Messerschmidt.

Der er omkring 2800 racefremmede med opholdstilladelse i Ukraine og omkring 2300 racefremmede, der søger asyl i landet. Messerschmidt mener, at det er sandsynligt, at disse 5100 racefremmede vil forsøge at komme til Norden, men ikke kun dem – også deres familier.

Det er aftalt, at særloven for de ukrainske flygtninge som udgangspunkt skal gælde i to år med mulighed for forlængelse.

Kilder:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //